Смарт часовник ни предупреждава за неправилна стойка на работно място

Германски инженери от Кайзерслаутерн в сътрудничество с колеги от Германския изследователски център за изкуствен интелект разработват прототип на смарт часовник за правилна стойка, пише в. "Дейли мейл", цитирана от БТА. 

Устройството използва сензори, които се поставят под дрехите и в обувките. Те ще регистрират промяната на ъгловата скорост, свързана с измененото положение на тялото. Данните ще бъдат обработвани от смарт устройството, което ще изчислява дали гръбначният ни стълб не е в достатъчно изправено положение. При подобна констатация часовникът ще издава предупредителен сигнал.

Модел на проекта в груб вид се очаква да бъде представен на Международното изложение за потребителска електроника в Берлин следващия месец. Германският смарт часовник ще бъде доразвит с участието на специалисти от Испания, Холандия и Гърция. Ако устройството, което още няма име, бъде успешно реализирано, то ще помогне на милиони хора. Болките в кръста са един от главните фактори за нетрудоспособност във Великобритания. Те засягат 10 процента от трудоспособното население и носят годишни загуби на икономиката в Обединеното кралство в размер на 10 милиарда британски лири.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?

Напишете дума/думи за търсене