Сложи гердан, спечели мача!

Сашо Ангелов не сваля гердана

Бруно Акрапович и Сашо Ангелов суеверни, закачат аксесоари за успех

Сложи гердан и вземи трите точки в мача! Това е девизът на някои от най-актуалните футболни треньори в българската Първа лига. Напоследък все повече родни специалисти разчитат на модни аксесоари и сувенири, които да им донесат късмет и тайна сила.

Талисманите на победата най-често са свързани с пръстени, гривни, обеци или червени конци. Напоследък най-модерно е да се закичиш с гердан кадемлия. Ако не вярвате, попитайте треньора на "Локомотив" (Пд) Бруно Акрапович.

Босненецът прави истински фурор със "смърфовете". Той първо спечели Купата на страната през май месец, а след това тимът му се представи добре в Лига Европа и отпадна с високо вдигнати глави. Акрапович, който другия месец ще навърши 52 години, не сваля от врата си своя талисман. Той носи кожено колие с кръстче на него. Всъщност треньорът е изключително набожен. Той често посещава църква, както и свети места преди важни мачове и се моли.

Бруно Акрапович се моли в Кръстова гора преди мачове
Бруно Акрапович се моли в Кръстова гора преди мачове

"Отидох на Кръстова гора и пак ще отида, защото този късмет ни помогна", разкри Акрапович след драматичния мач в Търнава, когато "черно-белите" отстраниха словашкия "Спартак". Манастирският комплекс в Родопите е любимо място за Акрапович.

Другият суеверен треньор в българския елит е Сашо Ангелов. Вторият баща на Валери Божинов също не сваля гердана си от шията. Наставникът на "Ботев" (Вр) не обича да говори за това дали накитът му е подарък от близък човек, или просто му носи късмет. Факт е, че той води мачовете си с колието, а миналата година направи силна кампания и Враца оцеля без проблеми в Първа лига. Остава да видим дали ще доразвие отбора си и през настоящия сезон.

Още през миналата година вече бившият треньор на "Левски" Славиша Стоянович впечатли с гердан. Сърбинът със словенски паспорт се появи на представянето си на "Герена" със странно колие на врата. На него е закачен пръстен. Треньорът никога не се раздели с талисмана си, докато стоеше край скамейката по време на мачове. В момента Стоянович е национален селекционер на Латвия, но не крие любовта си към "Левски".

Славиша Стоянович е окичил пръстен на шията
Славиша Стоянович е окичил пръстен на шията

Благо Джизъса винаги с кръст

Бившият български национал Благой Георгиев е един от най-религиозните футболисти у нас. Цялото му тяло е нашарено с християнски татуировки и двуцифрен брой кръстове.

"Неприятно ми е, че ме наричат Джизъса. Господ е само един - Исус Христос. Не може да наричаш другите с това име, аз не съм Бог", казва Благо пред "България Днес". Освен татусите той винаги се закичва и с кръст на врата. Георгиев вече прекрати активната си кариера, но още не се е пробвал в треньорското поприще.

Благой Георгиев
Благой Георгиев

Стоичков носи злато

Легендата на българския футбол Христо Стоичков е любител на златните синджирчета. Още през 90-те години, когато бе във вихъра си, той летеше с екипа на "Барселона", а под фланелката му изскачаше златно кръстче.

24-каратов синджир той имаше на врата и по време на великото американско лято през 1994 година. Тогава камата се плацикаше в басейните с колие от злато на врата, а след това пронизваше противниковите врати. На световното в САЩ Ицо стана голмайстор с 6 попадения.

Христо Стоичков
Христо Стоичков

Бог помага на Марадона

Един от най-екстравагантните треньори във футбола е легендарният Диего Марадона. Той носи куп накити по себе си - не се разделя с обеците, пръстените и винаги е с гердан.

Преди години италианските власти конфискуваха диамантени обеци от ушите на Дон Диего, които впоследствие бяха пуснати на търг.

През юли Марадона претърпя операция на десния крак. Той благодари на Бог и сега се възстановява.

Диего Марадона
Диего Марадона

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене