Всекидневна грижа спрямо типа кожа

Сигурни сме, че и вие, също като нас, притежавате голямо разнообразие от козметични продукти вкъщи. Но знаете ли в каква последователност да ги използвате? За да избегнете прекомерно закупуване на ненужна козметика и пренасищането на епидермиса с нея, открийте своя тип кожа по-долу и вижте от какви продукти имате нужда и кога да ги използвате. В онлайн магазин MAKEUP https://makeup.bg/ може да намерите всеки продукт, който липсва в колекцията ви.

• Нормална кожа

Тя не е мазна, нито суха, не се поддава лесно на дразнения и не е акнеична. Простичко казано мечтата на всяка жена. Грижата за нея може да бъде по-лека.

Сутрин: Започнете с почистваща козметика, след което нанесете тоник без алкохол. Завършете с хидратиращ продукт, който съдържа и слънцезащитен филтър.

Вечер: След като се приберете вкъщи или преди лягане стартирайте отново с почистващия продукт, преминете към тоника, след това приложете антиоксидантен серум за лице и приключете рутината си с хидратиращ крем.

Веднъж седмично: Използвайте гликолов серум, който ще активира клетъчното обновление.

• Комбинирана кожа

Тя е суха на определени места като скулите и мазна, обикновено в Т-зоната и брадичката. Вашата рутина трябва да съдържа средства с многопосочни действия.

Сутрин: Започнете рутината си с почистващ гел (ако кожата ви се изсушава прекомерно, може да смените с почистващ лосион), след което нанесете балансиращ тоник. Продължете с хидратиращ продукт, който може да съдържа алкохол, но е препоръчително формулата му да бъде много лека. Завършете процедурите със слънцезащитен крем, съдържащ цинков оксид, който ще придаде матов завършек на визията ви.

Вечер: Първият продукт, който трябва да грабнете е почистващият гел и да продължете към тоника, както сутринта. След това нанесете серум, който включва AHA или BHA и ще се погрижи за минимизирането на порите и отстраняването на уморения вид на лицето ви. Следващата стъпка е серум с ретинол, за да се събудите с чисто нова кожа. За финал нанесете лек хидрант.

Веднъж седмично: Прилагайте глинена маска и масло за лице.

• Суха кожа

Тя е груба, белеща се, по-податлива към раздразнения и се нуждае от висока хидратация.

Сутрин: Изберете за старт на деня почистващ лосион и тоник, които да възстановят правилните нива на pH. След това продължете с антиоксидантен серум (добре е да съдържа витамини Е, А и C). Завършете с хидратиращ продукт, притежаващ SPF.

Вечер: Рутината започва с почистващия лосион и тоник, след което е необходимо да приложите серум с ретинол, който може да използвате само 5 нощи в седмицата. Грижата завършва с околоочен (нека съдържа пептиди) и хидратиращ крем.

Веднъж седмично: Правете лек, домашен химичен пилинг, който да отстрани натрупалите се мъртви клетки. Също така един път на седмица нанасяйте масло за лице.

• Мазна кожа

Тя се омазнява лесно, тъй като образува прекомерно количество себум, има блясък и разширени пори. Грижата за нея трябва да съдържа продукти, които да намалят работата на мастните жлези.

Сутрин: Почистващото средство е добре да бъде под формата на гел. Той е способен да намали омазняването, като същевременно няма да пресуши епидермиса. Тоник е следващата стъпка, като той не трябва да съдържа алкохол - оглеждайте се за съставката sodium PCA, тя е много подходяща за вашия тип кожа. Преминете към антиоксидантен серум и завършете със слънцезащита, съдържаща цинков оксид, която ще матира чудесно.

Вечер: Грижата е в същата последователност - почистващ гел и тоник. След тях приложете серум, който съдържа AHA или BHA киселини. Той ще помогне порите ви видимо да се стеснят. Серум с ретинол е следващата стъпка. Приключете с нанасяне на хидратиращ крем без масла.

Веднъж седмично: За да поддържате привлекателен вид, използвайте глинена маска, както и масло за лице.

• Чувствителна кожа

Тя е лесно дразнима от почти всякаква козметика, често свръхчувствителността причинява болка, сърбеж или възпаления. Вашата грижа е трябва да е изключително деликатна, за да не причинява зачервяване и дискомфорт.

Сутрин: Почистващият лосион, с който ще започнете, не трябва да съдържа сулфати. Така лесно ще премахнете грима и натрупалите се замърсявания, без да нарушите защитната бариера на епидермиса. Преминете към тоник без алкохол и продължете грижата с хидратиращ крем без аромат. Слънцезащитните продукти с цинков оксид са най-подходящи за вашата кожа.

Вечер: Грижата вечер е много кратка - започнете с почистващия лосион, тоника без алкохол и завършете с хидратиращия крем.

Веднъж седмично: Използвайте гел маска, както и серум с млечна киселина.

Напишете дума/думи за търсене