Как да се грижим за кожата си след лятото

Да се върнете от почивка, отпочинали, с красив равномерен тен - мечта, за която трябва да положите много усилия. Без подходяща грижа и под въздействието на ултравиолетова светлина и морска сол, кожата става суха, губи тонуса си и придобива сивкав оттенък. Ние ви казваме как да предотвратите това и да спестите не само летен тен, но и да удължите младостта на кожата.

Стъпка 1 - Почистване

Грижата за кожата започва с почистване. През лятото, особено ако кожата е изложена на слънце, дерматолозите съветват да се въздържаме от агресивни методи за почистване - химически пилинг и ексфолианти. Но за да се удължи живота на тена и да се подобри състоянието на кожата, човек не може да се справи без тези средства. Основното правило е без агресивни компоненти. Пилингът трябва да е мек, да съдържа овлажняващи компоненти и най-малките абразивни частици.

Стъпка 2 - Овлажняване

Следващата стъпка е обилна хидратация. През лятото кожата губи много влажност, така че трябва да подхраните водния баланс. На първо място, отвътре. Достатъчното количество вода естествено ще подобри състоянието на кожата и на цялото тяло.

В допълнение към водата, специалните грижи ще помогнат за овлажняване на кожата. Всеки ден след измиване нанасяйте лек дневен крем или течност. Например, Clarins Hydra-Essentiel за нормална до комбинирана кожа. Този гел крем интензивно овлажнява, предотвратява появата на нежелан блясък и придава на кожата сияние и свежест.

За зряла кожа е подходящ овлажняващ крем La Mer. Той не само овлажнява, но и  подхранва. Благодарение на комплекса Miracle Broth™, кремът подобрява еластичността на кожата, осигурявайки основни хранителни вещества и стартира процеса на обновяване.

Изборът на дневен крем трябва да се съсредоточи върху вашия тип кожа. Важно е да се вземе предвид неговата текстура - тя не трябва да бъде прекалено гъста. Това може да доведе до възпаление.

Хидратираща маска за лице ще помогне за допълване на грижата за кожата. Например маската Glam Glow ThirstyMud съдържа естествени растителни екстракти и глина. Компонентите почистват епидермиса от различни замърсители и излишен себум, както и внимателно се грижат за него. Маската перфектно тонизира, подобрява тена и прави кожата мека и гладка.

Как да разбера дали грижите действат

Колкото и скъп или иновативен да е кремът, не чакайте чудо. След първото нанасяне на крема няма да има кардинални промени. Но още от първото нанасяне кремът трябва да премахне усещането за стягане, кожата трябва да остане влажна, но не лепкава или мазна.

При пълно спазване на правилата за грижа за кожата - цялостно почистване и достатъчно хидратация - резултатът ще бъде забележим след 2-3 седмици, когато се актуализират горните слоеве на епидермиса. Малкото сгъване постепенно ще изчезне, кожата ще стане по-мека и гладка на пипане, а красивият тен ще ви зарадва много по-дълго.

Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене