Huawei пуска „най-бързата в света" платформа с изкуствен интелект

Китайският технологичен гигант Huawei отново е във фокуса на медиите заради стартирането на наречената от нея „най-бърза в света" платформа за изкуствен интелект (AI). Компанията съобщи новината на годишната си конференция (Huawei Connect conference) в Шанхай тази сряда, предаде Радио "Китай".

Новият продукт, носещ името Atlas 900, е най-бързият в света тренировъчен клъстер с изкуствен интелект, който комбинира мощността на хиляди чипове Ascend и изпълнява задачи за секунди, които в миналото са отнемали месеци, каза Ху Хоукун, заместник председател на компанията.

Голямата изчислителна мощност на Atlas 900 означава, че може да бъде използвана широко в научни изследвания и бизнес иновации, които изискват събиране и обработка на огромно количество данни.

Atlas 900 е достъпен в Huawei Cloud като услуга в облак, за да могат глобалните клиенти, главно научни институти и университети, да изпробват продукта, каза още Ху.

Компания Huawei инвестира в компютърния сектор вече над 10 години и планира да вложи 1,5 милиарда долара в програмата си за разработки през следващите пет години. Huawei Developer Program, стартирана през 2015 г., е подпомогнала над 1,3 милиона разработчици и 14 000 независими търговци на софтуер по целия свят.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене