Тестваха новия софтуер за управление на самолетите Boeing 737 Max

В четвъртък шефът на най-висшия американски авиационен регулатор тества новия софтуер за управление на полета за самолетите Boeing 737 Max и даде благоприятна оценка, съобщава "Уолсртийт джърнъл".

Новият председател на Федералната авиационна администрация (ФАА) на САЩ Стивън Диксън, който е пилот, също така обиколи поточната линия за сглобяване на самолетите от серията MAX близо до Сиатъл и се срещна с висши служители на компанията "Боинг" (Boeing), предава БНР.

Самолетите Boeing MAX продължават да бъдат принудително приземени по целия свят от месец март насам след две смъртоносни катастрофи с този модел само в рамките на пет месеца, при които загинаха всичките 346 души на борда.

"Боинг" се надява ФАА да позволи на този модел самолети да полетят отново през следващите няколко месеца. Но шефът на ФАА Диксън посочи, че неговата агенция няма конкретен времеви график за преглед на промените, които компанията прави по нейните самолети.

Компанията "Боинг" все още не е представил своя анализ за безопасност на предложените промени. От своя страна Стивън Диксън отбеляза, че е виждал чернови, които все още се нуждаят от повече работа. Той обаче не предостави повече подробности.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене