Легенда, герой, магьосник по адрес на Бербатов след отказването му (Видео)

Димитър Бербатов

С обявяването, че слага край на кариерата си като футболист, Димитър Бербатов предизвика широк отзвук в Европа, а и по други континенти.

Начинът, по който бе поднесена информацията, че 38-годишният нападател вече няма да играе, потвърди едно - Бербатов е единствената българска звезда от световен ранг през настоящия век.

Естествено, най-силни бяха комплиментите към рекордьора по голове за националния отбор в Англия и Германия. Във Висшата лига и Бундеслигата Бербатов изкара общо 13 г., съответно 5 и 8.

“Бившият герой на “Манчестър Юнайтед” Бербатов обяви края на кариерата си”, написа “Манчестър Ивнинг нюз”.

В английските медии се появи коментар и че с футболната игра се е разделил един от малкото наистина големи магьосници в нея.

В Германия “Трансфермаркт” оповести, че легендата Бербатов слага край на кариерата си.

Всички отбори в чужбина на Бербатов побързаха да пожелаят всичко най-добро занапред на българина и да му благодарят за направеното за тях. С 24-часово закъснение това се сетиха да направят и от ЦСКА, откъдето нападателят тръгна в големия футбол.

Официалното оттегляне на Бербатов бе отбелязано и от ФИФА и УЕФА. В социалните си мрежи двете организации пуснаха клипове с негови изпълнения.

От европейската централа написаха към едно от видеата: “Каква кариера!”.

Иначе в интернет в чест на отказването на Бербатов се завъртяха най-вече клипове с 2 от головете му. Единият е задната ножица срещу “Ливърпул” при хеттрика на българина за “Манчестър Юнайтед” на 19 септември 2010 г.

Другият е виртуозното изпълнение срещу “Рома” в Шампионската лига с екипа на “Байер” (Леверкузен).

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене