Чаатай Улусой изпревари Къванч Татлъту, вече той е най-скъпоплатеният актьор в Турция

Kъванч Татлъту вече не е най-скъпоплатеният турски актьор. Измести го 29-годишният му колега Чаатай Улусой. Той е звездата в “Защитникът” - първия турски сериал на американския гигант “Нетфликс”, като за всеки епизод от третия и четвъртия му сезон получава 500 000 турски лири, което е около 162 850 лева. За сравнение - Къванч Татлъту вземаше по близо 100 000 турски лири (около 25 297 лева) за всеки епизод на “Искрите на отмъщението”.

Всъщност началната заплата, при която Чаатай Улусой започва снимките на сериала за “Нетфликс”, не е толкова впечатляваща, пишат турските медии. Но след огромния успех на “Защитникът” американската компания подписва договор с актьора той да получава колосалната сума в началото на януари тази година за третия и четвъртия сезон на сериала.

Това е обичайна практика в киноиндустрията на Запад - актьорите и много гледани тв предавания да увеличават заплащането си преди успеха на всеки следващ сезон. Така например звездите от “Игра на тронове” вземаха 700 000 долара за всеки епизод, в който се снимат.

Освен всичко друго от “Нетфликс” били толкова доволни от работата и таланта на Чаатай Улусой, че след като приключили снимките на “Защитникът” миналия месец, веднага започнали пак преговори с него - притеснявали се да не отиде при конкуренцията, пишат турски издания.

Актьорът е добре познат и на българските зрители. Той веднага привлече вниманието с първия сериал, в който участва и бе излъчен у нас - “Огледален свят”, като още тогава се появиха няколко български фен клуба на звездата.

С Хазал Кая в “Огледален свят”
С Хазал Кая в “Огледален свят”

Но не само това го свързва със страната ни - неговият баща е роден и живял тук до 10-ата си година, а след това емигрира в Турция. Майката на актьора е с босненски произход.

Cамият Чаатай Улусой е роден на 23 септември 1990 г. в Истанбул, в района Бакъркьой. Като малък обича да спортува, като тренира често баскетбол.

Затова и си мечтае един ден да стане треньор по баскетбол. След завършване на средното си образование е приет в Истанбулския университет, където изучава ландшафна архитектура.

Докато следва, играе в баскетболния отбор на университета, като паралелно с това се записва на уроци по актьорско майсторство.

С добрия си външен вид и ръста от 192 см през 2010 г. Чаатай участва в конкурса “Най-добър модел на Турция”. Печели първото място при мъжете, както и правото да представя страната си на “Най-добър модел в света” през 2011 г., който се провежда в България.

10-годишният Чаатай с домашния любимец
10-годишният Чаатай с домашния любимец

Именно от модните подиуми го забелязват и големите кинопродуценти, които го канят да играе в сериалите им. Първата му роля е във филма “Реджеп Ивидик” през 2007 г., но тя е съвсем малка. Той сам посочва за старт на своята филмова кариера лентата “Анадолски орли” през 2011 г., в която играе главна роля.

Но големият успех идва веднага след това - с образа на Емир в “Огледален свят”, в който той си партнира с Хазал Кая и Вахиде Перчин. Успехът на сериала е толкова голям, че продуцентите искат да го продължат и след напускането на Кая. Решават да го нарекат “Пътят на Емир” и в центъра да е героят на Чаатай. Само след няколко епизода сериалът е свален от екран заради огромния скандал, в който се забърка Чаатай Улусой - заедно с колежката си Гизем Карадажа е арестуван за употреба и разпространение на наркотици през 2013 г. Малко след това е пуснат от ареста заради липса на доказателства.

“Ако не бях известен, за това дело дори нямаше и да се разбере”, разказа в свое интервю за турски медии преди година той. След ареста му най-силно се притеснява как целият скандал ще се отрази не толкова на кариерата му, колкото на здравето на най-близките му хора. “На мама ѝ стана зле, тя е много чувствителна. Татко е по-силен. Но сега няма никакви проблеми... Това е животът, ако ти трябва да преживееш нещо, ще го преживееш. Няма какво да направиш. Най-важното е да си вземаме урок от такива ситуации.”

Скандалът с наркотиците не се отразява на кариерата му, дори напротив - успехите със сериалите следват един след друг. През 2013 г. получава роля в турската версия на американския “Кварталът на богатите”, където си партнира със Серенай Саръкая и Баръш Фалай два сезона. През 2015 г. участва във филма “Див мед”, където негова партньорка е Лейла Лидия Туутлу, в който Чаатай показва и певческия си талант.

Чаатай и Серенай Саръкая играеха в “Кварталът на богатите” два сезона.
Чаатай и Серенай Саръкая играеха в “Кварталът на богатите” два сезона.

Година по-късно идва предложението да изпълни главната роля във “Вътрешен човек” - сериала, който Би Ти Ви пусна това лято в ефира си, но спря при старта на новия тв сезон. Телевизията ще го върне в програмата си в края на октомври.

“Голям късметлия съм. Всяка роля за мен е школа. В първия ми сериал имах щастието да играя с актьори като Вахиде Перчин, Метин Чекмез и Хазал Кая. Всички те бяха много опитни и страшно ме подкрепяха и ми помагаха. След това снимахме “Кварталът на богатите” - там Баръш Фалай стана мой най-голям помощник и наставник. Всеки, с когото съм играл досега, ме е научил на нещо. Хората ти дават по нещо от себе си, но най-важното е ще можеш ли да го вземеш?! Аз мисля, че успях”, казва Чаатай.

Докато снима “Вътрешен човек”, започва връзка с колежката си Дуйгу Саръшън, която също участва в сериала. Всъщност той рядко говори за личния си живот. Преди време се носеше мълвата, че е имал връзки с други две актриси - Серенай Саръкая и Дерия Шенсой, макар той никога да не потвърди това.

От няколко години Чаатай дели живота си между Истанбул и Лос Анджелис, като сам избягва шумните места и партитата с много хора.

Последният проект, по който работи, е първият турски сериал на “Нетфликс”. В “Защитникът” Чаатай изпълнява главната роля на млад търговец на антики, който открива, че произхожда от древна линия на супергерои и сега е негов ред да пази Истанбул от злите сили. Това е и първият опит на турската киноиндустрия в съвсем друг жанр - фантастиката, а за работата по него Улусой говори подробно в интервю, което дава за американското списание “Върайъти”.

“Това е уникална комбинация на фантастика с елементи на социална драма и романс - толкова типични за турските предавания. Вместо обичайния разказ за супергерои тя е по-скоро епична история с модерен герой в центъра в един много динамичен сюжет, пълен с неочаквани обрати. Има и леко комедиен елемент, който балансира историята”, разказва за сюжета Чаатай.

Той обяснява, че за разлика от другите турски сериали, в които се работи поне по 12-14 часа в денонощието, тук графикът му е по-спокоен. “Снимаме само по 10 часа на ден пет дни в седмицата, а така се чувствам много по-продуктивен”, обяснява актьорът.

Cред най-любопитните новини около него е намерението му да инвестира в родините на родителите си - в Босна и Херцеговина и в България. Чаатай иска да вложи парите си във ферми за мляко и млечни продукти, написаха много турски медии. Според някои инвестицията ще е от него, а с разработването на бизнеса ще се занимават неговите родители - вече пенсионери. Някои предположиха, че планира да открие мандра в региона на Разград, откъдето родом е баща му.

Актьорът изненада всички с последната снимка, която пусна в инстаграм - на нея е с гола глава.
Актьорът изненада всички с последната снимка, която пусна в инстаграм - на нея е с гола глава.

Актьорът не обича шумните партита с много хора.
Актьорът не обича шумните партита с много хора.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене