Раздават награди за топ снимка с чадърите на Самоводската чаршия
Дима Максимова | 23 Септември 2019 г. | 86 показвания | 0 коментара

Ако сте един от хилядите жители и гости на Велико Търново, които през дългия уикенд си правиха селфи с пъстроцветните чадъри, занаятчии, улични артисти на Самоводската чаршия, може да се включите във фотоконкурс с награди.

Общинската туристическа агенция “Царевград Търнов” го обяви за снимки от колоритния есенен празник Нощ на Самовоската чаршия и Фестивал на занаятите.

Всеки участник в конкурса има пълната свобода да представи атмосферата на Улицата на занаятите във Велико Търново по време на фестивала, който приключва днес. Фотографите трябва да „уловят“ в кадър автентична архитектура, майсторите -занаятчии, които работят в своите ателиета, уличните артисти, вечерните концерти, изложението на занаяти, духът и магията, които притежава Самоводската чаршия. Всеки автор може да участва максимум с 5 снимки, които трябва да изпрати до 30 септември, включително, на Noshtnasamovodskatacharshia@gmail.com, казват организаторите.

Фотографиите трябва да се в дигитален формат JPEG, като големината на изображението трябва да бъде минимум 2 000 пиксела по дългата страна. Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики, уточняват от екипа на турагенцията.

Всички изпратени и допуснати за участие във фотоконкурса снимки ще бъдат публикувани в специален албум на страницата на събитието във фейсбук.

Победителите в конкурса ще бъдат определени от 3-членно жури и ще получат награди от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и от майсторите-занаятчии на Самоводската чаршия. Специална награда ще бъде присъдена и на снимката, спечелила най-много харесвания във Фейсбук до 10 октомври.

Нощта на Самоводската чаршия и Фестивалът на занаятите съчетаят минало и настояще в занаятите, традициите, музиката и съвременното изкуство. В изложението на занаяти се включиха над 60 творци от цялата страна. Хиляди гости наблюдаваха изпълнения на улични артисти и музиканти, различни пърформанси, интерактивни игри, детски забавления и представления на фона на уникалната архитектура и автентичната обстановка на Старо Търново. По време на фестивала имаше демонстрации и открити уроци в ателиетата на майсторите на чаршията.

Допълнителен колорит и настроение на събитието  внесоха 300 разноцветни чадъра и множество лампички , разположени над Улицата на занаятите и площада на Самоводката чаршия. В деня на независимостта дори булка избра забележителния декор за сватбена фотосесия.

Празникът на Самоводката чаршия е вдъхновен от инициативата Европейска нощ на музеите и се организира за девети път от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и община Велико Търново

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★ Любов: ★★★
Късмет: ★★★★★ Работа: ★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Красивата актриса Боряна Маноилова е видение на героя във видеото на парчето “На случайна гара” Внучката на скулптора Георги Чапкънов - красивата млада актриса Боряна Маноилова, влезе в клипа към новата песен на Васил Найденов “На случайна гара”. Момичето е участвало в куп международни филми като италианския сериал “Гомор” и британския Keeping

Рапърът Ицо Хазарта пусна видеоклип към песента “Имам човек”, която е част от новия му албум “Неправилен рап”. В нея си партнира с Homelesz, като двамата са автори и на текста. Рапърът ще я изпълни и на големия си концерт, който ще бъде на 27 декември в зала 1 на НДК. Билетите за него са вече в продажба

Учени натискат алармата след уникален случай - клебсиела стигнала до недоносени бебета от прани дрешки, за щастие, без последици. За здрави хора вероятно не е проблем, но при слаба имунна система е обезпокоително.  Стремежът на света да избегне потенциална екологична катастрофа вкара в усмирителната риза на енергоспестяването целия ни живот

Неймар стана поредната футболна звезда със статуя в негова ...
Най-горещата фенка на "Манчестър Юнайтед" Катрина Мария ...
Изпълкомът на БФС почти сигурно ще освободи от поста ...
Снимайте вашия град през този топъл октомври. Изборите ...
Снимайте вашия град през този топъл октомври. Изборите ...
Семейството на известния актьор Анани Явашев трябва да ...
Дигитална версия на трилогията “Хан Аспарух” получава като ...
От години животът на Слави Трифонов е свързан с телевизия. ...
Джак Ма, основател на китайския гигант в електронната ...
СЮЖЕТЪТ НА “ГОСПОДАРКАТА НА ЗЛОТО 2” Две от световно ...
Известната не само с актьорските, но и с кулинарните си ...
Световноизвестният български баритон получи почетното ...
Георги Мамалев и актьорите, с които играе “Мнимият болен”, ...
Снимайте вашия град през този топъл октомври. Изборите ...
Момиченцето прилича на батко си Янчо, констатира бабата ...
Най-огромният комплимент за филма е, че сме накарали ...