Раздават награди за топ снимка с чадърите на Самоводската чаршия

Чадърите на Самоводската чаршия се превърнаха в хит

Ако сте един от хилядите жители и гости на Велико Търново, които през дългия уикенд си правиха селфи с пъстроцветните чадъри, занаятчии, улични артисти на Самоводската чаршия, може да се включите във фотоконкурс с награди.

Общинската туристическа агенция “Царевград Търнов” го обяви за снимки от колоритния есенен празник Нощ на Самовоската чаршия и Фестивал на занаятите.

Всеки участник в конкурса има пълната свобода да представи атмосферата на Улицата на занаятите във Велико Търново по време на фестивала, който приключва днес. Фотографите трябва да „уловят“ в кадър автентична архитектура, майсторите -занаятчии, които работят в своите ателиета, уличните артисти, вечерните концерти, изложението на занаяти, духът и магията, които притежава Самоводската чаршия. Всеки автор може да участва максимум с 5 снимки, които трябва да изпрати до 30 септември, включително, на [email protected], казват организаторите.

Фотографиите трябва да се в дигитален формат JPEG, като големината на изображението трябва да бъде минимум 2 000 пиксела по дългата страна. Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики, уточняват от екипа на турагенцията.

Всички изпратени и допуснати за участие във фотоконкурса снимки ще бъдат публикувани в специален албум на страницата на събитието във фейсбук.

Победителите в конкурса ще бъдат определени от 3-членно жури и ще получат награди от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и от майсторите-занаятчии на Самоводската чаршия. Специална награда ще бъде присъдена и на снимката, спечелила най-много харесвания във Фейсбук до 10 октомври.

Нощта на Самоводската чаршия и Фестивалът на занаятите съчетаят минало и настояще в занаятите, традициите, музиката и съвременното изкуство. В изложението на занаяти се включиха над 60 творци от цялата страна. Хиляди гости наблюдаваха изпълнения на улични артисти и музиканти, различни пърформанси, интерактивни игри, детски забавления и представления на фона на уникалната архитектура и автентичната обстановка на Старо Търново. По време на фестивала имаше демонстрации и открити уроци в ателиетата на майсторите на чаршията.

Допълнителен колорит и настроение на събитието  внесоха 300 разноцветни чадъра и множество лампички , разположени над Улицата на занаятите и площада на Самоводката чаршия. В деня на независимостта дори булка избра забележителния декор за сватбена фотосесия.

Празникът на Самоводката чаршия е вдъхновен от инициативата Европейска нощ на музеите и се организира за девети път от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и община Велико Търново

Фестът на занаятите събра хиляди посетители
Фестът на занаятите събра хиляди посетители
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене