Бончо Генчев: ЦСКА ще има проблеми!

Бончо Генчев очаква интересен двубой в Горна Оряховица

Пълен стадион в Горна Оряховица чака "червените", домакините надъхани

ЦСКА-София ще има сериозни проблеми при гостуването си в Горна Оряховица, ако подцени местния "Локомотив". Това обяви легендата Бончо Генчев пред "България Днес".

Двата тима излизат днес един срещу друг в елиминационен мач от 1/16 финалите в турнира за Купата на България. "Червените" са считани за абсолютен фаворит срещу своя втородивизионен съперник.

"Във футбола винаги има шанс, докато не е прозвучал последният съдийски сигнал. Фаворит безспорно е ЦСКА. Те играят доста агресивно в последно време. Разполагат с по-добри футболисти", реалист е Бончо Генчев. Бившият нападател е със статут на легенда в "Локомотив". Той играе в Горна Оряховица от 1983 до 1986 година, като за това време записва 85 мача и 13 попадения в първенството. Впоследствие Бончо става шампион с "Етър", а след това се превръща в първия българин в английската Висша лига. Той увери, че към битката днес има огромен интерес.

"Най-хубавото е, че на стадиона в Горна Оряховица ще присъстват много хора. Феновете тук още помнят отстраняването на "Лудогорец" преди 4 години. Разликата между "Локомотив" и лидерите в елита в момента е доста голяма. Все пак ако от ЦСКА подценят мача, може и да имат проблеми. Дано срещата мине без инциденти и грозни сцени. Горна Оряховица е регион, където винаги става футболен празник около такива големи мачове. Когато аз бях начело на клуба, направихме една приятелска среща с ЦСКА. Тогава треньор им беше Стойчо Младенов и помня колко много хора дойдоха на стадиона", добави още героят от САЩ '94. Според Генчев, който в момента е шеф на Зоналния съвет към БФС във Велико Търново, домакинският фактор е изключително важен.

"Едно е да играеш с ЦСКА в София, а съвсем друго вкъщи. Играчите на "Локо" си имат своите плюсове - те са организирани, надъхани. Домакински отбор са. Какъв съвет бих им дал? Да не се предават до края", отсече Бончо Генчев.

ЦСКА-София и "Локомотив" (ГО) вече премериха сили само преди 3 месеца в лятна контрола. Тогава "червените" не срещнаха никакви трудности и победиха с 3:0 на стадиона в Тетевен. Головете бяха дело на Али Соу и Жанио Бикел. Третото попадение бе автогол.

В тима от Горна Оряховица направиха треньорска рокада през август, когато Красимир Мечев напусна поста. На негово място дойде Милчо Сирмов. "Железничарите" не се представят никак убедително от началото на сезона във Втора лига. Само преди дни тимът от Горна Оряховица загуби лошо в София с 0:3 от столичното "Локо". Отборът се намира на незавидната 12-а позиция в класирането с актив от едва 9 точки за 9 мача.

"Локомотив" (ГО) загуби от столичното "Локо" с 0:3 преди дни
"Локомотив" (ГО) загуби от столичното "Локо" с 0:3 преди дни

Вкарва 5 гола за купата

Със страхотно постижение в турнира за Купата на страната може да се похвали Бончо Генчев. Той нанизва цели 5 гола в един мач срещу действащ шампион. През 1986 година именно с екипа на "Локомотив" (Горна Оряховица) той на практика сам отстранява "Берое" при победата с 5:1.

"След този мач всички водещи отбори дойдоха за мен с изключение на ЦСКА. Павел Панов от ДЛевскиУ, Бог да го прости, 3 пъти идва на разговори в Горна Оряховица и накрая наистина подписах с "Левски". До последно вечерта преди старта на новия сезон аз бях футболист на "сините". Не знам какво са се разбирали през нощта, но на сутринта ме извикаха и казаха, че продължавам в "Етър"", спомни си Бончо Генчев пред "България Днес". Впоследствие той игра с екипа на ЦСКА.

Генчев (вдясно) с екипа на ЦСКА
Генчев (вдясно) с екипа на ЦСКА

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене