Пранди няма да бъде освободен

Волейболистите играха без сърце, обяви Борислав Кьосев

Силвано Пранди няма да бъде освободен като треньор на мъжкия национален отбор след европейското първенство по волейбол. България отпадна безславно след поражение от Словения с 1:3 на осминафинала. Традиционно след подобен резултат основните упреци паднаха върху треньора.

"Няма да поставяме под въпрос неговото бъдеще - коментира един от членовете на Управителния съвет на федерацията Борислав Кьосев. - Непрекъснато говорим за смяна на треньори. Не даваме на никой да работи."

Пранди беше нападнат от братята Георги и Валентин Братоеви, които бяха освободени от тима.

"Нека се види дали тези момчета, които не влязоха в отбора, са били в оптимална форма - добави Борислав Кьосев. - Това е избор на треньора. Ако се бяхме класирали за олимпиадата, тези решения нямаше да се коментират. Словения имат население колкото на квартал "Младост", но ни биха. Ние се мислим за големи звезди, но не притежаваме необходимата душа и сърце. Ако си дал всичко, както беше срещу Бразилия, тогава може и да паднеш достойно. Имаше състезатели, които чакаха мачът да свърши, за да станат и да си заминат. За тях винаги някой е крив. Било то Пранди, било то Боре Кьосев, Данчо Лазаров или Любо Ганев."

Георги Чолов: Бяха бездушни

Бившият селекционер на националния отбор по волейбол Георги Чолов коментира представянето на България на европейското първенство.

- Г-н Чолов, вашето впечатление от представянето на националите?

- Има много фактори за него. Силвано Пранди взе революционно решение да освободи няколко играчи. Не може да останеш само с един разпределител. Георги Братоев беше жизнено необходим. Играхме реално без резерви. На моменти показвахме качествен волейбол, но изпускахме лесните топки. Не може играчите само да гледат. Посрещачите често се пропускаха. В защита никой не знаеше какво прави. Това беше ахилесовата пета. Соколов винаги го чакаха по трима на блок.

- В какви други елементи бяхме надиграни?

- Имаме много слаб начален удар. Няма ли кой да научи Соколов как се бие сервис? Той е много приятно момче, но не може да надъха другите да го следват. Ако трябва да съдим за нещо момчетата, това е за бездушие. Бяха жалка картинка на моменти, без никаква жар на игрището. Всички бяха свити. Ако беше Казийски на игрището, сигурно щяхме да се класираме на олимпиадата.

- Какво е бъдещето на Силвано Пранди?

- Той каза, че сам ще напусне, ако не се класираме за олимпиадата. Имаме още една квалификация през януари, но шансовете ни са нулеви. Без значение кой е треньор.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене