Всички от майсторския клас на Кабаиванска със стипендии

Участниците блеснаха в най-трудните арии от белкантовия репертоар от Росини и Белини.

19-ият поред майсторски клас на Райна Кабаиванска и Нов български университет бе най-силният досега и всичките 11 участници в него получават различни по срок стипендии за продължаване на обучението си, както и поощрения. Това стана ясно по време на галаконцерта на младите певци в неделя в препълнената зала на Софийската опера и балет с оркестъра на операта, дирижиран от директора на Софийската филхармония Найден Тодоров.

В изключително трудния репертоар, съставен предимно от белкантова музика, блеснаха както познати на публиката участници в предишните майсторски класове - Ева Джонг, Александрина Михайлова, Рейналдо Дроз, Алекси Марсепуал и др., така и нови участници - Мила Михова, Милослав Антонов, Джузепе Инфантино и др.

Стипендиите се осигуряват от спонсори, от фонд “Райна Кабаиванска”, както и от Столичната община. Под формата на поощрения някои от участниците в концерта ще играят в предстоящи спектакли на “Дон Паскуале” и “Дон Жуан” в Софийската опера, както и в подготвяната в момента “Севилският бръснар”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене