Майката на Демирева: Мирела ще се върне на бял кон

Демирева приключи със стартовете през сезона

Нямаше ден, нищо не се получаваше във финала на световното


"Мирела Демирева ще се завърне на бял кон за олимпийските игри в Токио". В това е убедена Валя Демирева, майка на най-успешната българска лекоатлетка за последните години. Звездата в скока на височина остана разочарована от десетото място на световното първенство в Доха (Кат). Това беше последният старт за 30-годишната ветеранка през сезона.
"Нямаше ден - обясни Валя Демирева, която е една от най-добрите български треньорки. - Отиде, за да скача за златото. Тя е на принципа, че няма смисъл, ако не се стреми към най-голямото. За съжаление нищо не се получаваше във финала."
Българката завърши със 189 см. Резултатът е далеч от най-доброто й постижение през сезона. На квалификациите тя преодоля 194 см.

Валя Демирева
Валя Демирева

"Много ми беше мъчно след финала. Не можах да спя, а си представям как тя се тормози. Свикнала е да бъде номер едно - добави Валя Демирева. - При Григор Димитров е същото. Когато загуби, има много факти, които остават настрани. Мирела не правеше познатия разбег. Още когато я видях да скача, усетих, че няма да й бъде ден. Ако погледнем реалистично, десетото място в света не е никак малко. На тези световни първенства не й върви."
Демирева има покрит норматив за олимпиадата в Токио. Тя ще защитава сребърния медал от Игрите в Рио де Жанейро през 2016 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене