На сцената "Зад канала" излизат тайните на семейната спалня
Димитър Стайков | 11 Октомври 2019 г. | 47 показвания | 0 коментара

Режисьорът Крис Шарков си е свършил добре работата, като е раздвижил пространството на спектакъла си „Сцени от един семеен живот“ в МГТ „Зад канала“. Защото авторът на текста, шведът Бергман е велик, както знаем, но не е предвидил, че някои контакти между мъжа и жената ще останат и днес същите както по негово време, втората половина на ХХ век.

Оказва се, че космическите одисеи, битките с природата, социалните проекти , културните постижения не могат да променят женската и мъжката природа дотолкова, че да следим с луд интерес какво става на сцената на МГТ.

Сигурно на времето филмът на Бергман „Сцени от един семеен живот“ е предизвиквал огромно любопитство, позволявайки на зрителите да надзъртат в спалнята на семейни двойки. Така заклеймяваното воайорство става официално признато.

Качествени актьори в спектакъла на Шарков се натоварват с ролята на изтощени от разминаването на желанията или пробити от изневери семейства, за да демонстрират получената депресия. Весела Бабинова (Мариане) и Христо Пъдев (Юхан) са наглед стабилна двойка, съюзена по любов и с дете, но в един момент той признава, че има млада любовница и иска да продължи при нея. Какво може да направи изоставената съпруга?

Весела отиграва цивилизованите реакции в общество, където не се вадят пистолети и ножове. Спомени, рационални варианти, призовавания, предложения се сблъскват с радикалното отдръпване на мъжа. Историята продължава с живота на всеки от двамата, където зрителите могат да си теглят поуки за себе си. Но режисьорът разбира, че – колкото и да е любопитно – обсъждането на интимните случвания досадява в един момент и вкарва хитър ход. Основната двойка се дублира от други актьори (Анастасия Лютова и Пенко Господинов), които поемат като щафета репликите и реакците на колегите си. Това разнообразява визията и внася елемент на загадъчност.

Сценографът Никола Тороманов заякчава това развитие, като предлага амфитеатрално разположени пейки, където новите изпълнители овладяват пространството, докато първите присъстват без да се намесват. Добро участие имат Каталин Старейшинска като приятелка на Мариане и Стоян Младенов като неин партньор.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★ Любов: ★★
Късмет: ★★★★★ Работа: ★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Предстои увеличение на заплатите с 60% до края на мандата, финансови стимули за публикации, привличане на повече студенти от чужбина Проф. Анастас Герджиков беше избран втори мандат за ректор на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. При регистрирани 358 членове на общото събрание в избора са участвали 335, действителни са 318 бюлетини

Подготвят ги класовете на Пенко Господинов, Стефан Данаилов, Алексндра Хонг и Пламен Марков В НАТФИЗ се завъртя програмата на студентите от постановките на билото на учебното им присъствие. Често забравяме за залата на учебния театър, запътили се покрай нея за Сатирата или Народния. Обаче точно там се появяват лицата

"Честито на моя приятел Доналд Туск! Убеден съм, че под неговото ръководството Европейската народна партия не само ще продължи да бъде водещата партия в Европа, а и ще разшири дори повече своето влияние. Респект и уважение към Жозеф Дол, който винаги ни е помагал и подкрепял. Това написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов

Португалецът Филипе Нашименто е готов да поднови тренировки ...
Устройство, което използва управлявано от изкуствен ...
Националът Симеон Славчев преговаря за разтрогване на ...
Мускулеста баба с три внучета, която не брои калориите и ...
Водещата компания в космическата индустрия на Украйна ...
Бившият чешки национал Мартин Фенин беше приет в болница по ...
Учените създадоха нови материали за хидрокостюми, които ...
Американска експедиция, потеглила в началото на ноември от ...
Отказването на Ивелин Попов от националния отбор на ...
Волейболният национал Цветан Соколов е лидер в класацията ...
Популярният британски музикант Елтън Джон е имал проблеми с ...
"Арсенал" ще се опита да привлече угарския полузащитник на ...
Григор Димитров е поканил отбора на България за АТП Къп да ...
Легендата на румънския футбол Георге Хаджи е фаворит за нов ...
Тервел Пулев ще се бие с американеца Дешон Уебстър в своя ...
Нали знаете, че има двойки, които излъчват любов, ...