Кабаков с четка от Бундестима

Георги Кабаков вдига червен картон на Емре Джан

Българският съдия Георги Кабаков получи висока оценка за представянето си на мача Естония - Германия (0:3). Реферът бе похвален дори от Бундестима, въпреки че изгони техен играч още в 14-ата минута.

Тогава българинът не се поколеба да вдигне директен червен картон на Емре Джан, който препъна откъсващ се играч на домакините. В 111-годишната история на германския национален отбор никога състезател на Бундестима не бе получавал червен картон в толкова ранен етап от мач.

"Това нямаше как да бъде само жълт картон. Съдията правилно изгони Джан", коментира селекционерът на Германия Йоаким Льов.

Льов бе доволен от българския арбитър
Льов бе доволен от българския арбитър

"Наложи се бързо да се прегрупираме след тази ситуация. Отборът се справи наистина добре със задачата. Не допуснахме гол, а отбелязахме три. Седмицата не беше лесна за нас с всички тези контузии на основни играчи, но важното е, че останахме спокойни, победихме и сега сме доволни", коментира още наставникът на Бундестима.

Германия оглавява своята квалификационна група за Евро 2020 с равни точки с Холандия. "Лалетата" се справиха при визитата си на Беларус с 2:1. Жоржиньо Вайналдум вкара и двата гола за победителите. Той е на мнение, че холандците са направили ключова стъпка за класирането си на европейското първенство.

"Беше много болезнено да пропуснем последното световно и европейско първенство. Тогава постоянно си мислех как трябва да сме там. Точно заради това тази победа е толкова сладка. Тя не ни гарантира класиране, но е ключова стъпка към Евро 2020", отчете звездата на "Ливърпул".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене