Oткриха принадлежности на воин от бронзовата епоха в Германия (Видео)

СНИМКА: Pixabay

Изследователи са открили лични принадлежности на воин от бронзовата епоха, паднал на бойното поле край река Толензе в Германия, съобщават ДПА и Си Ен Ен.

Преди около 3 300 години в долината на Толензе се разразява страховита битка. Обектът от бронзовата епоха е открит през 2008 г. Всяка следваща находка, намерена при разкопки, допълва трагичния разказ за случилото се на бойното поле, предава БТА.

Към днешна дата са открити и идентифицирани повече от 12 000 човешки кости на 140 млади мъже, паднали в лютата битка. Специалистите смятат, че в боя са участвали 2000 мъже, 500 от които са изгубили живота си.

Сега изследователи от университетите на Гьотинген и Грайфсвалд и от Службата за културно наследство на провинция Мекленбург-Предна Померания съобщават, че са открили 31 лични принадлежности на един от воините от бронзовата епоха. Резултатите от проучването им са публикувани в сп. "Antiquity".

Притежанията на древния боец са намерени от екип от водолази в реката, което обяснява защо не са били плячкосани. Сред принадлежностите има нож, длето, остриета на стрели, метална декорация за колан, три закопчалки за наметало. Интригуващото в находката е, че артикулите са групирани заедно. Това кара специалистите да смятат, че навремето те са били поставени в кутия, вероятно от органичен материал, която с течение на времето се е разпаднала. /Елена Христова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене