Препрочитаме Вазов като поклон за 170-годишнината му

ИВАН ВАЗОВ

Народният театър “Иван Вазов” стартира кампанията по честването на 170-годишнината от рождението на своя патрон с инициатива, в която кани малки и големи от цяла България да си припомнят забележителното слово на Патриарха на българската литература.

До края на годината всеки може да запише и изпрати до театъра видео, в което чете избран откъс от произведение на Вазов. Видеоклиповете трябва да бъдат с дължина до 4 мин и да бъдат изпратени на имейл [email protected]. Те ще бъдат прегледани от комисия, а най-добрите от тях ще бъдат публикувани на сайта, официалната фейсбук страница и електронните медии, партньори на проекта. Няма ограничения във възрастовата граница, нито в избора на Вазови текстове, като всеки участник трябва да посочи в имейла имената си и телефон за връзка.

“Нарекли сме програмата си за Вазовите юбилейни години “Необозримият Вазов”, защото искаме да припомним на всеки българин, а и на самите себе си, че сътвореното от нашия национален писател, от нашия народен поет е истинска необятност - духовна история и география на България. То не се ограничава с красивия и вдъхновяващ патос на няколкото стихотворения и песни, които знаем наизуст още преди да сме се научили да четем. И как да му се отдължим ли - като го четем и препрочитаме”, каза по повод конкурса драматургът на театъра Мирела Иванова.

Честването на големия юбилей ще продължи през целия сезон, като кулминацията ще е драматизация на един от емблематичните, но някак недооценени романи на Патриарха на българската литература - “Нова земя”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене