Нина и Иво творят ретро попарт

Изложбата се открива в галерия “Нюанс”

Галерия “Нюанс” кани на живописната изложба на Нина и Иво Петрови на 23.10.

Хора от друго време и устойчиви през времето точно като персонажите и сюжетите, които са обект на тяхната живопис. Минало и бъдеще се преплита в работата им.

Нина определя стила си като ретро попарт и намира най-голямо вдъхновение в постерите от 20-те години. В нейните картини ретрото е усещане.

При Иво ретрото е сюжет. Сюжет, подсказан му от напредничев галерист в Барселона през 2005 г. Иво работи в сферата на фигуралната живопис. В работите му има сецесион, има стил и етикет от 20-те години, всяка позиция на тялото, всеки застинал жест и всеки поглед от персонаж в картината пренася в минал момент, който зрителят може да си дофантазира. Друг стил на живот и друго усещане за живота.

Пиенето на хубаво кафе като ритуал. Джаз музиката като подреждане на хаоса. Морският бряг като моден подиум. Епоха на възход и оптимизъм, на падане на табута, на нови технологии и разкрепостеност. Ще се озовете в бел епок.

Тази изложба омайва със стил, красота и прогрес. Буди възхита. Заразява с оптимистично настроение и с приятно безгрижие. Нина и Иво са повече от тандем. Съученици в приложното училище в Трявна, състуденти в художествения факултет на Великотърновския университет, партньори в живота и творческо дуо.

През годините имат реализирани изложби в Барселона, Париж, Москва, Виена, Истанбул, Тулуза, Лил, Хага, Амстердам, Страсбург и Люксембург.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса
Стоичков на върха на щастието - стана дядо на внук!
Тейлър Суифт и приятелят й Травис Келси няма да присъстват на Мет Гала 2024
Празникът на Лили - без много шум, но окъпана в любовта на феновете
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща

Напишете дума/думи за търсене