Китайски производител на автобуси спечели три от наградите Busworld

Китайският производител на автобуси „Yutong" взе 3 от 10-те награди „Busworld", които бяха връчени на 18 октомври в Брюксел.

„Busworld" се организира от 1971 г., като първото му издание бе в белгийския град Кортрейк, но от тази година се премести в Брюксел. Биеналето е най-престижното международно изложение в света за автобусната индустрия. Тази година в него участват 510 изложители от 30 държави, сред които 75 производители. Изложението продължава 6 дни и прогнозите са да привлече около 50 000 посетители от над 120 държави, съобщава "Радио Китай".

През последните десетилетия в него участват все повече китайски компании. Тази година Китай се представя с 54 компании, сред които Yutong, CRRC, King Long, BYD и Higerсе.

Десетте награди „Busworld" бяха присъдени в категориите градски и туристически автобуси. „Yutong U12" получи отличието за дизайн за естетическия баланс в интериора и цялостния му външен вид.

Наградата за дизайн на туристически автобус отиде при „Yutong T13". Журито хареса прецизните интериор, оборудване и компоненти.

„Yutong ICe12" спечели отличието за екологичен туристически автобус. Компанията използва различни рециклируеми материали за интериора (по-малко пластмаса и повече метал). Той бе и единственият електрически автобус сред туристическите.

Организаторите избраха победителите сред 21 кандидата от целия свят. „Yutong" и китайските производители като цяло постигнаха значителен напредък, покривайки европейските стандарти в много области. „Yutong" е най-продаваната марка автобуси в света, като продажбите на големи и средно големи автобуси за 2018 г. достигнаха 60 868, което е 15% от световния пазарен дял. За поредна девета година компанията е на първо място в света.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене