Рокаджията Нийл Йънг пуска нов албум

Нийл Йънг СНИМКА: Ройтерс

Седемдесет и три годишният музикант Нийл Йънг записа нов албум, който е озаглавен "Colorado" и ще излезе в петък, предаде Франс прес.

В песента "Think of Me" Нийл Йънг, от чиито студийни албуми са продадени над 40 милиона копия, си акомпанира на хармоника и отхвърля виждането, че може да забави темповете, с които работи, предава БТА.

Новият диск носи названието на планинския американски щат, в който е записан.

Този албум е също своеобразен манифест за защита на околната среда. "Чухме предупрежденията, но ги пренебрегнахме...Видяхме как климатът се променя, пожарите, наводненията", се казва в песента "Green is Blue".

Известният музикант отдавна защитава тази кауза. През 2015 г. изпълняваше песента "The Monsanto Years", с която се критикува компанията "Монсанто", чийто хербицид "Раундъп" стана причина за завеждане на много съдебни дела в САЩ.

"В "Colorado" се говори за ужасната епоха, в която живеем", заяви Нилс Лофгрен от групата "Крейзи хорс", която е участвала в записите на албума.

Записването му в студио на над 2500 метра надморска височина е показано във филма "Mountaintop", който днес излиза по екраните в САЩ.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?
13 странни традиции от целия свят

Напишете дума/думи за търсене