Кръв на мач в Гърция: Качулки нападат със сопи

Гръцки бабанка гони с дървен прът фенове на "Байерн"

Фенове на "Олимпиакос" налагаха с дървени прътове и боксове привърженици на "Байерн". Това се случи по време на двубоя от младежката Шампионска лига, спечелен с 4:0 от гостите от Мюнхен.

Десетки крайни ултраси с качулки успяха да нахлуят на терена, както и в сектора с гостуващата агитка 6 минути преди края на мача. Гръцките хулигани планирали атаката си. Според информацията на местното издание "Sport.24", те влезли през заден вход на съоръжението, като избегнали охраната.

Германците са окървавени
Германците са окървавени

Минимум четирима привърженици на германския отбор са тежко ранени и са откарани в болница в Атина. Заради инцидента двубоят бе прекъснат за известно време, но все пак се доигра. Първоначално полицията не е арестувала никой, въпреки че има сведения за 40 мотористи, които са предизвикали кървавото меле.

По-късно вечерта се игра и двубоят между мъжки формации. "Байерн" (М) продължи с безупречното си представяне и записа трета поредна победа, след като надделя с 3:2 над "Олимпиакос" в Пирея. Два гола за гостите наниза звездата им Роберт Левандовски.

"Баварците" обаче дадоха две големи жертви, тъй като основни футболисти, като Хави Мартинес и Люка Ернандес, се контузиха. Вторият дори напусна стадион "Йоргос Караискакис" с помощта на патерици. Твърде вероятно е френският национал да не играе повече футбол през календарната 2019-а година.

В другия мач от групата "Тотнъм" си го изкара на "Цървена звезда", като го победи с 5:0. В предишния кръг "шпорите" бяха разбити 2:7 на свой терен от "Байерн".

"Тази победа ни носи увереност. Горд съм от моите играчи, защото се вижда, че че имахме нужда от малко време. Вървим стъпка по стъпка", заяви мениджърът на английския тим Маурисио Почетино.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене