Пласидо Доминго ще пее на фестивала в Залцбург следващата година

Пласидо Доминго СНИМКА: Ройтерс

Планирано е испанският тенор Пласидо Доминго да участва в две представления на операта "Сициалианска вечерня" от Верди следващото лято на фестивала в Залцбург, предаде Асошиейтед прес.

Предвидени са 221 представления, включително на 7 оперни постановки, в рамките на 44-дневния фестивал, който догодина ще чества 100-годишнината си, предава БТА.

Доминго, който през януари следващата година ще навърши 79 години, отмени всички свои изяви в САЩ, след като бе обвинен в сексуален тормоз от около 20 жени. През октомври той напусна поста директор на Лосанджелиската опера, който заемаше от 2003 г. През август девет жени го обвиниха в сексуален тормоз и непристойно поведение от края на 80-те години на миналия век. В началото на септември други 11 жени направиха същите изявления.

През август на фестивала в Залцбург той получи много овации за участието си в постановка на операта "Луиза Милер" от Верди. Сега организаторите на фестивала поясниха, че преди две години Доминго се е ангажирал да пее като баритон, превъплъщавайки се в образа на Ги дьо Монфор в "Сицилианска вечерня" на 16 и 19 август 2020 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Списание "Тайм" обяви списъка си за най-влиятелните личности на 2024 г. (Снимки)
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори

Напишете дума/думи за търсене