"18% сиво" по романа на Захари Карабашлиев тръгва по кината от догодина

Виктор Чучков – син снима лентата в 7 европейски града с екип от 8 държави

Следвайки своята мечта, влюбените Захари и Стела се преместват от Варна в Лондон. Но оцеляването в новата страна не е толкова лесно, и когато жена му го напуска, Захари се отправя на лудо пътешествие от Лондон до Берлин, по време на което среща поредица от необикновени хора. Това е пътуване, което разкрива истината за неговата изгубена любов, и в крайна сметка го довежда до неудобни открития за самия него. Това се разказва в новия филм на режисьора Виктор Чучков-син, който прави по романа "18 % сиво" на Захари Карабашлиев. Това вторият пълнометражен филм на режисьора, след като пожъна огромен успех с с работата по филма ТИЛТ.

“Това е филм за любов, мечти, загуба, оцеляване и надежди, и пак за любов. От къде сме и какво не ни стига тук? Какво ни кара да се преместваме на друго място и какво търсим? История за всеки човек. Как градим отношенията ни между мъж и жена при нови условия, и в променен свят. Тези теми не само силно докосват над два милиона български семейства, които имат близки и роднини извън страната ни, но по принцип и чувствителността на съвременния човек който се търси, в свят на несигурност. Едновременно с това филмът е актуален поглед върху противоречива Европа.“ , споделя режисьорът Виктор Чучков – син.

Доля Гавански
Доля Гавански

Тъй като в романа действието се развива Америка, след като закупува правата, Чучков-син адаптира книгата, като прехвърля действието в Европа. Филмът е заснет във Варна, Лондон, Брайтън, Дувър, Tielt -Winge (Белгия), Ваймар, Лайпциг и Берлин.

В главните роли са актьорът и певец Рушен (Руши) Видинлиев и Доля Гавански актриса и автор, позната от „Пътуването“ на Майкъл Уинтерботом, глобалния феномен играта Overwatch на Blizzard.
А екипът, който работи по филма, е от седем държави - България, Великобритания, Германия, Северна Македония, Сърбия, Белгия и Унгария. 

Руши Видинлиев
Руши Видинлиев
 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене