Меси решава за Куман

Мнението на Меси за съотборници и треньори се чува в "Барса"

Голямата звезда на "Барселона" Лионел Меси ще има решаваща роля при избора на нов треньор на отбора. В момента Лео преговаря за доживотен договор с каталунците, като ръководството на клуба е готово да изпълни всичките му претенции. От тази позиция аржентинецът ще има думата и за някои важни решения в клуба като това за новия наставник на отбора. Големият фаворит за поста е легендата на "Барса" Роналд Куман, който в момента води с успех националния отбор на Холандия. Бившият защитник класира "лалетата" за Евро 2020 след нулево равенство в гостуването на Северна Ирландия. В неговия договор има специална клауза, която му позволява да напусне отбора, при положение че получи предложение от "Барса" след европейското. Самият Куман призна за такъв вариант, но е категоричен, че това не може да се случи преди лятото. 

Куман класира Холандия
Куман класира Холандия

"Горд съм с този отбор - каза треньорът след класирането на Холандия. - Трябва да забравим срещата със Северна Ирландия. Създадохме само два опасни момента. И нищо повече. За щастие противникът не реализира дузпа. В атака бихме могли да направим повече. Ние сме готови за първенството, което беше нашата голяма цел. И това е положително. Имахме трудни опоненти в групата и се справихме много добре."

В същото време спортният директор на "Барса" Ерик Абидал говори по темата за новия договор на Меси. "Лео е ключов футболист за нас - заяви Абидал пред "Мундо Депортиво" - Знам, че президентът говори с неговите представители, за да е сигурен, че новият му контракт ще бъде подписан веднъж завинаги. Надявам се той да остане тук още много години и смятам, че точно така ще се получат нещата. Все пак това ще бъде решение лично на Лео. Но както той е казвал, "Барса" е на първо място."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене