Дарин Ангелов до Майкъл Фасбендър и малко по-далеч от добре охранявания Шварценегер

Дарин Ангелов бе в Мюнхен за снимките на филма. СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

За снимките на “Кунг Фюри 2” актьорът слагал охлаждаща жилетка, каквато носят пилотите във Формула 1

Сред цял куп актуални холивудски звезди се оказва актьорът Дарин Ангелов. Това стана по време на снимките на филма “Кунг Фюри 2”, които бяха в България и Германия.

На снимачната площадка е заедно с Майкъл Фасбендер. Зад кадър пък вижда световноизвестния си колега Арнолд Шварценегер, както и звездата Александра Шип. Актьорският състав на лентата се допълва от “спасителя на плажа” Дейвид Хаселхоф и младия Нейтън Купър, участвал в “Кожено лице” и “Код: “Ангелът”, които са заснети в България.

“Кунг Фюри 2” проследява детектив от Маями, който попада във вселената на Кунг Фюри, където отделните случки нямат реална връзка помежду си освен неговата поява. Самият Ангелов не може да разкрие каква е ролята му. “Това, което трябва да изиграя, е странно създание, само толкова ще открехна”, казва той.

Режисьор на лентата е Дейвид Сандберг. “Младо момче е, с доста сериозни амбиции и с различно виждане за киното”, казва Ангелов. Допаднало му, че подхождал с чувство за хумор по време на снимките.

“Операторът е Том Стърн -

това е операторът на

Клинт Истууд

Двамата си вървят в дует много дълги години. Той е заставал зад камерата на филми като “Момиче за милион долара”, “Подмяната” с Анджелина Джоли и “Гранд Торино”, разказва Ангелов.

Най-често пред камерата застава с Майкъл Фасбендър, чиято звезда изгря във филма на Тарантино “Гадни копилета”. Двамата поддържат връзка и извън снимачната площадка. “Самият Майкъл Фасбендър в един момент каза: “Абе искам да се сближим още повече с екипа”, спомня си Ангелов.

А то почти нямало накъде, защото актьорите си говорели постоянно. “Само това правехме, когато имахме свободно време - ту той ни разпитваше, ту ние него за неща от професията, от живота, за разни смешки”, допълва Ангелов. За да се сближат още повече, Фасбендър казал: “Хайде да запазим едно заведение и да идем да пием коктейли”. Речено - сторено. До малките часове на нощта екипът на продукцията правил точно това, обикаляйки няколко бара в Мюнхен.

“Силно впечатление ми направи, че на Майкъл Фасбендър му бяха назначили служебен автомобил, но той отказа шофьор и лично го управляваше

заедно със съпругата

си Алисия Викандер,

която е и носител

на “Оскар”

С нея също успяхме да се запознаем и да поговорим”, разказва актьорът. Двамата често пристигали и си тръгвали заедно от снимачната площадка - той седнал на шофьорското място, а тя до него. “Замислих се, представяш ли си сега на светофара, спира до тебе един хубав автомобил. Поглеждаш към него и си казваш: “Леле майко, до мене седят Алисия Викандер и Майкъл Фасбендър”, смее се Ангелов. 

Майкъл Фасбендър заедно с половинката си Алисия Викандер  СНИМКИ: РОЙТЕРС
Майкъл Фасбендър заедно с половинката си Алисия Викандер СНИМКИ: РОЙТЕРС

“С Арнолд Шварценегер не успяхме да комуникираме кой знае колко много, тъй като неговите снимки минаваха под изключителни мерки за сигурност, защото около месец преди това при откриването на спортна зала в Африка го бяха нападнали. А нека не забравяме, че е бил и губернатор на Калифорния, така че се отнасяха по друг начин с него. Това е разбираемо, той е мегазвезда”, казва Ангелов. Заради това не успял да проведе сериозен разговор с него.

“Но това не е, защото не е искал или се е правил на голяма звезда. Такива бяха изискванията на самата продукция, защото той е ужасно скъп актьор и ако по някакъв начин се застраши неговата професионална кондиция или здравословно състояние, това ще струва ужасно много пари. Самият той никога не е отказвал контакти. Винаги е казвал “Здравейте” или е питал “Как сте?”, спомня си Ангелов. 

АРНОЛД ШВАРЦЕНЕГЕР
АРНОЛД ШВАРЦЕНЕГЕР

Някои от актьорите трябвало да обличат костюми за ролите си. Дарин е един от тях. “В тях направо се сваряваш. За да облекчи тези наши мъки, екипът се постара и намери т. нар. охлаждащи жилетки.

Тях ги използват

пилотите от

Формула 1,

разказва актьорът. Обличал я под костюма си. В моментите, в които не го снимат, не трябвало да го съблича, защото обличането отнемало около 40-50 мин. Тук е ролята на жилетката. От нея стърчали 2 маркуча, които се вкарват в нещо като климатична помпа с леденостудена вода. Тя започва да облива тялото на актьора. “Готино е, но и малко рисковано, защото в костюма, като стигнеш до 40 градуса температура и пуснат по тялото ти да пълзи вода с минусова температура, се получава един шок за тялото”, спомня си актьорът.

“Малко тъга предизвика у мен това, че в България много голям шум се вдигна около това, че Майкъл Фасбендър, Арнолд Шварценегер и Дейвид Хаселхоф може да идват да снимат филм и никъде не беше споменато ще има ли български актьори, а ние не бяхме малко. В лентата с по-малки роли са Валентин Танев, Дани Рашев, а тази на Вилимир Велев е доста сериозна”, разказва Ангелов.

Той е категоричен, че големите имена в актьорската индустрия и за момент не подценили уменията на българите. “Напротив, с интерес и любопитство подхождаха към нашия начин на работа”, спомня си Ангелов. Не скрива, че е

имало форма на

недоверие към тях

в първите снимачни

моменти

“То дойде от някои хора от екипа”, допълва той.

“Предложенията, които давахме, им се струваха смислени, но все ни питаха: “Защо го предлагаш?”, “Как мислиш да стане?” - трябваше да се обосновем”, спомня си актьорът. След 2-ия снимачен ден обаче това напълно се променило. Екипът видял на какво са способни и директно идвал при тях с думите: “Моля ти се, дай предложение как да го направим”.

За една от сцените се изисквала голяма масовка. Хората в нея обаче така и не успели да докарат на лицата си необходимата емоция вече час и половина от снимачния ден. На помощ се притекъл Ангелов. “Пуснете ме само в два дубъла, да мога да предизвикам истинските емоции у масовката, за да видите как ще започне да се върши работата”, казал им той. Напълно му се доверяват. “Като казаха екшън, с провокативни неща предизвиках абсолютно всички емоции в масовката. Тогава режисьорът каза: “Да, имахме нужда точно от това, Дарин остава на терен”, спомня си актьорът.

Той за поредна година е едно от лицата на “Нощта на театрите”, която е именно днес. На нея ще може да видите пиесата “Наблюдатели” на камерната сцена. “На голямата няма да има нищо, за да може да задоволим цялото любопитство на хората, които са се записали за разходките из потайностите на Народния театър”, разказва той. Инициативата все повече се развива и тази година в нея се включват 18 града от България. “Вече имаме и детска програма. Голям подарък за малчуганите ще бъде това, че близо 1000 деца в десет града ще посетят куклен театър абсолютно безплатно”, уточнява той.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене