Детектив за изгубени домашни любимци в Китай ползва усъвършенствани технологии

Колаж от снимки: Фейсбук/ AFP News Agency

Първият в Китай детектив за изгубени домашни любимци ползва най-усъвършенствани технологии в работата си, предаде Франс прес.

В Китай има над 90 милиона кучета и котки, според асоциацията Pet Fair Asia (Пет феър Ейжа) и сайта Goumin.com.

Една трета от тях обаче изчезват и едва 15-20 процента от кучетата и 2 процента от котките намират обратния път към дома.

Тогава се намесва Сун Цзинжун. Този Джеймс Бонд за изгубени домашни любимци прибягва в работата си до различни устройства - инфрачервен детектор, ендоскоп и апарат като използваните за откриване на оцелели сред руините на сграда след земетресение. Всеки поет от фирмата му ангажимент струва 8000 юана (1000 евро), пише БТА.

Цзинжун увери, че е върнал около 1000 животни на собствениците им, откакто е основал фирмата си в Шанхай преди 7 години.

Десетина конкурентни фирми са били основани през последните две години.

Сун поема ангажименти в цялата страна, като не се колебае да започне разследвания в метрополии с милиони жители. Той твърди, че дейността на фирмата му е успешна в 60-70 процента от случаите, но невинаги е с щастлив край - понякога животните не са изгубени, а откраднати, а дните на някои кучета приключват в кланицата

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене