Мариус Донкин подписа договор с с най-стария театъра на Русия

Мариус Донкин и Валерий Фокин подписват договора за дългосрочно сътрудничество за развите на театралното изкуство на Руската федерация и България.

Договор за дългосрочно сътрудничество за развите на театралното изкуство на Руската федерация и България подписаха Народният театър „Иван Вазов“ и най-старият национален театър в Русия – „Руски държавен академичен драматичен театър „А. С. Пушкин (Александрински)“.

Това се случи при посещението на директора на Народния театър "Иван Вазов" Мариус Донкин в Санкт Петербург, където в рамките на VIII-ия международен културен форум се срещна с директора на Александринския театър Валерий Фокин. Форумът се организира от Министерството на културата на Русия.

Договорът е начало на партньорство между двата национални театъра в рамките на театралния сезон 2020 – 2021 година. Двете страни ще изготвят и програма за обмен, която ще включва участието на Народния театър „Иван Вазов“ във фестивала през септември 2020 г. и на Александринския театър в София през 2021 г., както и други съвместни проекти.

Директорът на Народния театър „Иван Вазов“ Мариус Донкин участва и в кръгла маса под надслов „Изкуството като мост между хората“. В дискусията взеха участие и творци от Китай, Турция и Русия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене