Иван Ерменков снима премиера Борисов, патриарха, "Мис Свят" и боеве с домати

Иван Ерменков и премиера Бойко Борисов

Иска да щракне Райна Кабаиванска и Антон Дончев

Първият фотограф, снимал боевете със 140 000 кг домати по улиците на Буньол, Испания, работи и с патриарх Неофит I Български, премиера Бойко Борисов и дори на световните конкурси “Мис Свят” и “Мис Юнивърс”. Иван Ерменков щрака още в Дубай, Монте Карло, Карара и е измислил интерактивно меню за 5-звезден хотел в Кан.

22-годишният българин започва да снима на 16 г. “Приятелите ми ме караха да ги снимам и се възхитиха как улавям пейзажите зад тях”, спомня си младежът. С патриарха се среща навръх рождения ден на Неофит. “Сигурно съм го впечатлил чрез кадрите си от откриването на черква до хотел. Именно мястото за настаняване ме бе наело.” Освен патриарха Ерменков снима и благотворителни събития на премиера Бойко Борисов. От тях винаги дарява хонорара си на каузата, на която са посветени. Работи и за първата дама Десислава Радева, министри и кметове.

Прави и интерактивно меню за хотел “Интерконтинентал Карлтън” в Кан. Поръчва се от таблет, а след натискане на избрания коктейл или ястие “менюто” казва реплика от филм, с която известен актьор поръчва същото. Vodka-martini. Shaken, not stirred (“Водка мартини, разклатена, не разбъркана”), разнася се гласът на самия Джеймс Бонд - Шон Конъри, при поръчката на питието. Снима и из Дубай, а кадрите му често попадат в българския фейсбук. “Става, когато някоя кифла се тагне от хотел в Дубай. Излиза профилната снимка на локацията, която аз съм правил”, смее се младежът.

Снимал е и в Карара, откъдето са легендарният вратар Джанлуиджи Буфон и мраморът, който Микеланджело използва за шедьовъра си Давид. “В мраморните кариери снимах с пълна екипировка и каска, едва виждах през визьора и не можех да удържа фотоапарата”, спомня си той. Преживяването променя дори речника му. “Вече не казвам, че нещо е бяло като сняг, а като мрамора в Карара.”

Въпреки това мечтае да снима Райна Кабаиванска и Антон Дончев. “Това са част от българите, с които се гордея и ще се гордеем в бъдеще”, казва Ерменков.

Подробности за фотографа четете на стр. 18-а в сряда в приложението TrendY, което представя живота през очите на родените след 1989 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене