Избори в националния отбор

Пламен Илиев е фаворит за капитанската лента

Избори с тайно гласуване се задават в националния отбор по футбол. Играчите ще определят кой да бъде капитан на държавния тим, след като Ивелин Попов обяви, че няма да играе повече за България. Избраният кандидат ще води "лъвовете" в баражите за Лига на нациите, които може да ни отворят вратата към Евро 2020.
Кандидатите са петима: Пламен Илиев, Кирил Десподов, Страхил Попов, Георги Костадинов и Антон Недялков. Проучване на "България Днес" сред националите показва, че фаворит към този момент е вратарят Пламен Илиев. Той играе стабилно в клубния си отбор "Лудогорец" и спаси куп положения дори в мачовете, които България безславно загуби.

Десподов се предложи за капитан
Десподов се предложи за капитан

Появи се информация, че Николай Михайлов също може да бъде замесен в избора за капитан на тима, но това е малко вероятно. Най-малкото защото той е твърда резерва и в клубния си отбор "Левски", и в националния.
Любопитното е, че след отказването на Ивелин Попов моментално се появиха кандидати както за лентата, така и за неговата фланелка с №10.
"Мисля, че мога да бъда лидер - заяви нападателят Кирил Десподов след победата ни над Чехия с 1:0. - Ако ми гласуват доверие, ще се радвам да бъда капитан на България. Това е огромна чест и отговорност."
На младия национал Божидар Краев също не му липсва самочувствие.
"Мисля, че аз съм човекът, който трябва да заема ролята на Попов с №10 в центъра на терена - заяви Божката. - Щом го казвам, значи се чувствам готов. Победата срещу Чехия ни вдъхва увереност. Сега моментът е добър да навлезе новата генерация български футболисти."
Нашите национали ще научат утре кои ще бъдат техните съперници в баражите от турнира Лига на нациите. При успех в тях България ще се класира за Евро 2020.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог
Как лошият шеф пречи на любовта
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима

Напишете дума/думи за търсене