"Хей, дядо Готин!" от сър Пол Маккартни е приказка като песен

Приключение за цялото семейство от основателя на “Бийтълс”

Книгата “Хей, дядо Готин!” е приключение за цялото семейство, написана от музикалната легенда Пол Маккартни и излиза в България преди Коледа (ИК “Сиела”).

Любим на поколения по цял свят, музикалната легенда и основател на “Бийтълс” Пол Маккартни издава първата си книга за деца “Хей, дядо Готин!”.

Смятан за един от най-красноречивите поети и визионери на нашето време, Пол Маккартни използва възхитителната си фантазия, за да разкаже история, изтъкана от магия, чувство за хумор и сърдечност.

Запознайте се с дядо Готин - неуморен изследовател, който умее неподозирани вълшебства. С помощта на магическия си компас дядо Готин поема на пътешествие с четиримата си внуци в търсене на нови приключения. Да яздят летящи риби, да бягат от развилнели се бизони и да бъдат преследвани от лавини, за децата е просто ежедневие, когато са в компанията на своя дядо.

Накратко казано, книгата е за един герой, наречен дядо Готин, който олицетворява всички дядовци навсякъде по света, споделя Пол Маккартни. Той има четирима внуци и ги нарича хлапаци. Те много го обичат и заедно поемат на какви ли не приключения. А той си пада малко нещо магьосник, ще видите в книгата. “Исках да напиша тази история за всички дядовци и баби и за техните внуци, за да могат да им го четат преди лягане”, казва сър Пол.

От момента, в който пише първата си песен на 14 години, Пол Маккартни поема по стъпките на кариера, несравнима със своето многообразие, креативност и влияние. През 60-те години Пол променя света завинаги с “Бийтълс”. Не спира дотам, а продължава да покорява връх след връх и като соло изпълнител, като основател на “Уингс”, а също и в колаборация с много световни артисти. До момента Маккартни е носител на 18 награди “Грами”, а през 1996 г. получава звание “сър” от кралицата за заслугите му към музикалното наследство на Великобритания.

Магическото приключение за цялото семейство оживява с фантастичните илюстрации на Катрин Дърст. Богатите илюстрации превръщат “Хей, дядо Готин!” в идеална приказка за лека нощ за малки изследователи. И чудесен източник на идеи за неуморни дядовци и баби по света, за да споделят приключенията с внуците си - тъкмо навреме преди Коледа!

“Чекмо” - дивите приключения на един българин по света

Момчил Николов (“Последната територия”, Hash oil, “Кръглата риба”) се завръща с луд роман за свободата (ИК “Сиела”). “Чекмо” е сатира на времето преди и малко след падането на Берлинската стена и майсторски написан роман в духа на филмите на знаменития Гай Ричи (“Рокендрола”, “Гепи”, “Две димящи дула”).

В невероятния свят на младия тарикат Чекмо ще откриете почти истински истории, дребномафиотски и шпионски сюжети, забавен мачизъм и безмилостна сатира към едно време, което отнема всички мечти и надежди и по този начин дава свобода на немислимото.

Годините на 80-те и 90-те никога не са изглеждали толкова щуро! Момчил Николов успява да създаде литература на световно ниво, която не познава границите на въображението. Пътят на “Чекмо” започва с тематично парти ала 80-те г. с легендарния DJ VaGro (Васил Громков) и талантливия актьор Георги Гоцин (“Под прикритие”, “Дървото на живота” ). В края на вечерта очаквайте и специална изненада, долитаща директно от Виетнам!

Очакваме ви от 19 ч на 27 ноември в бар “Петък”! Входът е свободен. 

Каква е зимата в рая

В “Зима в рая” (ИК “Сиела”) - нова книга от авторката на хита “Перфектната двойка” Елин Хилдебранд, годината започва нормално за Айрийн Стийл - с надеждата за позитивна промяна. Но обаждане известява, че мъжът ѝ е загинал в катастрофа на остров в Карибите - кътче за хора с пари. Тайна пропуква бента, за да се излеят всички други. Айрийн научава, че съпругът ѝ има вила там, а също и второ семейство. А двамата им синове се оправят със собствените си животи... 

Вижте тук кои са най-купуваните заглавия на "Сиела":

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене