Двама влюбени в града на Уди Алън

СЮЖЕТЪТ НА “ЕДИН ДЪЖДОВЕН ДЕН В НЮ ЙОРК”

Уди Алън отново се обяснява в любов на Ню Йорк, уреждайки романтиката между двама млади провинциалисти. Гетсби е син на заможни родители, решил да завоюва Ню Йорк. Той пристига в Голямата ябълка заедно с гаджето си Ашли. Докато тя интервюира третостепенен режисьор, въобразявайки си, че върши страхотна работа като журналистка, Гетсби се запознава с красива актриса. Уди Алън отново омесва напразни любовни кроежи с практичната и сурова реалност. Оператор е асът Виторио Стораро.

Режисьор: Уди Алън

В ролите: Селена Гомез, Ел Фанинг, Тимъти Шалам, Джуд Лоу, Лив Шрайбър, Ребека Хол

Луиз Келър, IMDb

Нищо изненадващо откъм филма “Един дъждовен ден в Ню Йорк”!

Това е Уди Алън от Манхатън. Един прекрасен начин да ни припомни на какво е способен този режисьор.

Гетсби и Ашли се питат кои са и откъде идват. Това те правят - според мен - през очите на някого на тяхната възраст. Те разсъждават, но не се престарават в мисленето. Предпочитат да действат. Не губят време, за да се съмняват, и не искат да си имат работа с его, по-голямо от тяхното. Те действат, те чувстват, те се учат и повтарят наученото. Те имат толкова много да се учат от този ден. Намирам, че трите млади персонажа правят добро впечатление, а актьорите са на върха на своето изпълнение (Тимъти Шалам, Ел Фанинг и Селена Гомез).

Аз заобичах начина, по който те прекараха този ден. Дъждът не ми досади нито за миг.

Валери Кичин, “Российская газета”

Уди Алън завърши “Един дъждовен ден в Ню Йорк” преди две години, но не го пусна в САЩ, отвратен от виковете на амазонките Me Too! Замалко и той да си изпати - осиновената му дъщеря Дилан Фароу го обвини в сексуални посегателства, когато тя е била на 7 години, а студията Amazon се отдръпна от разпространението на “Един дъждовен ден...”, за който похарчи $25 млн.

Актьорът в главната роля Тимъти Шалам изказа съжаление, че се е снимал при Уди Алън, и предостави хонорара си на феминистките организации Time’s Up и RAINN.

Участващият във филма британец Джъд Лоу нарече всичко това срам и позор.

С тази продукция Уди Алън си отмъщава на амазонките, показвайки как съблазнената от “чудовищата” невинна девойка в бързината забравя да си облече полата.

Иначе филмът свидетелства, че Уди Алън продължава да е влюбен до уши в Ню Йорк, който всъщност е главният герой. В ролята на студентката Ашли е Ел Фанинг, която в известна степен играе доста монотонно. Това е най-саркастичният филм на Уди Алън.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене