Моуриньо спасява Бейл от "Реал"

Бейл ще бъде добре приет в "Тотнъм"

Жозе Моуриньо е на път да спаси Гарет Бейл от "Реал" (Мадрид). Според уелски медии Специалния ще опита да върне крилото в "Тотнъм", откъдето бе продаден на кралския клуб срещу 100 млн. евро през 2013 г. Очаква се през зимата "шпорите" да излязат с официална оферта за звездата, като трансферната сума за 30-годишния футболист вероятно ще е в порядъка на 60-70 млн. евро.

Бейл вече е силно нежелан в "Реал" не само от феновете, но и от шефове, съотборници и треньора Зинедин Зидан. Чашата преля преди няколко дни, когато Гарет отпразнува класирането на родината си на европейското първенство със знаме, на което пише "Уелс, голф, Мадрид". В Испания приеха това за подигравка. Тълкуването на местните е, че крилото предпочита да играе голф пред това да е футболист на "Реал". Мадридският "Марка" също се разгневи и публикува същата снимка на Бейл на челната си страница, но с текст: "Неуважително. Грешно. Неблагодарно. В този ред."

Привличането на Бейл от Моуриньо няма да е голяма изненада. Специалния е световен рекордьор по хвърлени пари за трансфери. В Испания изчислиха, че до момента в кариерата си той е изхарчил 1,6 млрд. евро за общо 96 играчи. След подписването с "Тотнъм" Жозе се превърна и във втория най-скъпоплатен треньор в света. В Лондон португалецът ще прибира по 15 млн. паунда на сезон. На върха в тази класация е Хосеп Гуардиола, който получава по 20 млн. паунда на година в "Манчестър Сити". А мениджърът на еврошампиона "Ливърпул" Юрген Клоп е едва десети със своите 7 млн. паунда.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене