Уникален шанс за националите

България изтегли възможно най-лекия жребий

България мечтае за европейското първенство след голям късмет при жребия за баражите! Националите ще играят на полуфинал срещу отбора на Унгария и при успех ще срещнат в решителен двубой победителя от двойката Исландия - Румъния. Съдбата се усмихна още веднъж на нашите и допълнителното теглене определи да сме домакини и в двете срещи. Така 180 минути на "Васил Левски" срещу отбори от средна класа могат да ни пратят на Евро 2020.

На жребия в Нион присъства лично новият национален селекционер Георги Дерменджиев, който вече може да определен като късметлия подобно на легендарния си предшественик Димитър Пенев. С голяма доза шанс Чичо Гошо вече изведе до България и до първа победа от 12 мача насам - 1:0 срещу Чехия в последния кръг от евроквалификациите.

"Ще подходим много сериозно срещу Унгария - коментира Дерменджиев след жребия. - Насочваме се към мача и работим. Ние винаги трябва да сме доволни от съдбата. Няма добър, няма лош жребий. Не съм мислил с кого ще се паднем, нека не изпадаме в еуфория. На България се отваря такъв шанс, ще се опитаме да го оползотворим. Унгарците са във възход, играят добър футбол. Тепърва ще се запознаем с подробности. Ще се опитаме да се предпазим от еуфория. Не трябва да прегаряме, а да стъпим на земята и да разсъждаваме трезво. Когато отборът имаше 12 мача без победа, всичко беше настръхнало и имаме много голям негативизъм към момчетата. Сега, когато се появи някаква възможност, всички сме горе в облаците. Едва ли не сме се класирали на европейско. Искам да бъдем много разумни и да караме стъпка по стъпка."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене