Златю Бояджиев - покровител на благотворителен бал на юристите

Картината “Семейство” на Златю Бояджиев. От ляво на дясно са синът му Георги, той самият, съпругата му Цена и дъщерята Радка. Пред картината са внучката му Цена, правнучката Елена и праправнучката Беатрис.

В своеобразен покровител на благотворителния бал на юристите се превръща големият български художник Златю Бояджиев. От 2-метрово платно пловдивският маестро и цялото му семейство “ще наблюдават” как се реализира една благородна кауза - да се съберат пари за деца с церебрална парализа. Сем. Бояджиеви се е съгласило да го покаже едва за втори път, защото то символизира подкрепа и съпричастност (Дъщерята на художника Радка е била педиатър.)

На бала в столичния хотел “Маринела” на 23 ноември ще има благотворителен търг, за който са дали свои творби актьорът Ники Сотиров, адвокатът художник Румяна Недялкова, Кеазим Исинов, Иван Яхнаджиев, Красимира Михайлова, Илиан Савков, скулпторът Добромир Иван.

Днес е седмият благотворителен бал. По традиция на него ще бъдат отличени най-добрите адвокати, съдии, нотариуси, прокурори, млади юристи, кантори, синдици и медиатори.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене