Хелън Мирън с почетна „Златна мечка“ на „Берлинале“

Хелън Мирън СНИМКА: Ройтерс

Английската актриса Хелън Мирън ще получи почетна “Златна мечка“ за житейски постижения на 70-ия международен филмов фестивал „Берлинале“, съобщава пресслужбата на шоуто, предаде БГНЕС. 

Берлинският филмов фестивал ще се проведе от 20 февруари до 1 март в германската столица, съобщава РИА Новости. Церемонията по награждаването на Хелън Мирън ще се проведе на 27 февруари, след което на гостите на шоуто ще бъде показана филмът „Кралицата“ на Стивън Фрийс с нея в главната роля.

“Хелън Мирън има силна индивидуалност, превъплъщенията й на екрана са винаги поразителни. Със своите интерпретации на сложни героини тя изненадва отново и отново – независимо дали това е Крис във филма “Календарни момичета” или Елизабет II във филма “Кралицата”. За нас е голяма чест да й присъдим почетна “Златна мечка”, каза Мариете Рисенбек, изпълнителен директор на фестивала.

Мирън е известна с роли във филми като „Лудостта на крал Джордж“, „Калигула“, „Хичкок“ и много други. Носител е на награди за най-добра женска роля от филмовите фестивали в Кан и Венеция, както и на „Оскар“.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене