Секретни доклади, загадки, енциклопедии на щанд 203 на КК “Труд” в НДК

Книжната Коледа ще се случи от 10.12. на Панаира на книгата

Много нови заглавия, промоционални комплекти и отстъпка от 20% на всички заглавия ще предложи издателство “Труд” на предстоящия Панаир на книгата в Националния дворец на културата в столицата. Най-големият книжен форум у нас се организира от Асоциация “Българска книга” и тази година издателствата ще бъдат разположени на цели 4 етажа.

Книгоиздателска къща “Труд” е на щанд 203, на традиционното място на 2-ия етаж, Източно крило. Заповядайте всеки ден от 10 до 15.12. от 10 до 20 ч на щанд 203 в НДК.

Ето и най-атрактивните акценти в издателския гайд.

ВРЕМЕ ЗА ЕНЦИКЛОПЕДИИ

Всичко за виното и рибите

Издателство “Труд” предлага на читателите си качествени енциклопедични издания. Излезе от печат четвъртото допълнено издание на “Виното. Българска енциклопедия” от Ясен Бориславов. В нея има ценни съвети за сортовете грозде, винопроизводството, характеристиките на отделните вина и дегустацията, както и справочник на винарните и най-новите вина.

Другата енциклопедия с ново издание е “Българска риболовна енциклопедия” от Мир Богоев. Какво е новото в нея - риболовът при съседите: Гърция, Северна Македония, Сърбия, Румъния и Турция. А и уникалният подробен раздел за рибите в Средиземно море, с монтажите, примамките, чалъмите и тайните при улова им!

НОВИ РОМАНИ

Кралски тайни и викториански загадки

“Кралска тайна”

е дебютният роман на Лусинда Райли - забранен е при написването му, тъй като засяга със сюжета си кралския двор. Умирайки на 95 години, сър Джеймс Харисън, един от най-големите актьори на своето поколение, оставя след себе си тайна, толкова шокираща, че е в състояние да разклати английското общество из основи. Джоана Хаслам, светски репортер, отразява погребението. Но тя се натъква на нещо тъмно под блясъка: споменаването на писмо на актьора, съдържанието на което мнозина отчаяно искат да остане скрито.

Лора Джо Роуланд се зарвъща със “Сянката на Изкормвача”

- първата книга от поредица Викториански загадки, в която млада жена фотограф - Сара Бейн, се опитва да разкрие кой е жестокият убиец на млади жени в мрачния Лондон през 1888 г.

“Змейски дъх”

от Николай Пенчев е осмото предизвикателство от поредица “Старобългарски загадки”. В Сердика млади момичета изчезват, отнесени от змей. Строители намират запечатан ковчег, в който лежи непокътнато тяло на светица. Римският папа и Константинополският патриарх искат реликвата. Княз Борис разбира, че в града се готви заговор. Момичето Хуба и княжеският писар Климент трябва да разрешат страховитите загадки, докато смъртта ги дебне на всяка крачка.

Ако имате афинитет към съвременната полска литература, можете да прочетете два романа - “Театърът на невидимите деца” от Марчин Шчигелски и “Къщата на избраните” от Бронислав Вилдщайн.

Полезни наръчници

Чудодейните места в Бългагия и здравна поредица

За ценителите на полезните четива от издателството предлагат току-що излезли от печат издания. В “Чудодейните места в България” Борислав Радославов разказва за двайсет и четири от светите места в България, където се случват чудеса. Сред тях са Кръстова гора, Кабиленският манастир, “Богородица Троеручица” в Соколския манастир, манастирът “Свети Георги”, Бачковският манастир.

В здравната поредица излизат “Белтъците - храната на живота”

от познатия автор Пенчо Далев и “Чудодейната сила на лимона”
от руския здравен гуру Николай Даников.

ПУБЛИЦИСТИКА

Авторката на “Секретните доклади на Сол Полански” Алексения

Димитрова, ще дава автографи

“Секретните доклади на Сол Полански за 10 ноември” от Алексения Димитрова повдига въпроси как великите сили са приели събитията в България на тази дата? Били ли са информирани и подготвени?

Каква роля са играли? Имали ли са пръст в случилото се?

Част от отговорите могат да бъдат намерени в поверителните доклади, които тогавашният американски посланик в България е пращал във Вашингтон. Разсекретените дипломатически доклади допълват разговорите на авторката с някогашни комунистически лидери.

Книгата е базирана върху изследване на повече от 1000 стр. документи, изискани от авторката. Алексения Димитрова ще дава автографи на щанд 203 на издателството на 14.12. от 17,30 ч.

За децата

“Пълното издание” на Биатрикс Потър

“Пълното издание” на Биатрикс Потър съдържа всички 23 нейни приказки в един луксозен том с всичките им оригинални илюстрации. Открийте най-известния герой на Биатрикс - Зайчето Питър, и се запознайте с неговото семейство и приятели - Зайчето Бенджамин, госпожа Тиги-Мигъл, Джемайма Патравата Патица, котенцето Том и др. В края на книгата има четири допълнителни творби на прочутата детска писателка. Освен тази книга от Биатрикс Потър може да се закупят и “Червената шапчица”, “Кити в ботушки”, адаптираната “Тиква за Питър”, книгите по филма за зайчето и книга за оцветяване.

На щанда ще можете да попълните и колекцията с класически четива от поредицата "Златни детски книги", с “Хрониките на Нарния” или да се срещнете със симпатичния страхлив вълк Гошо, на Чичо Ники.

ТЪРСЕТЕ ОЩЕ

Съветите на Азора Райс, луксозна класика, сп. “Съвременник”

В богатата издателска палитра на “Труд” са всички издания на Азора Райс за любовта, предизвикателствата на връзките и взаимоотношенията между двата пола. Специално за панаира ще имате възможност да разгледате и книгите в “Златната селекция” - с луксозни корици и класическо съдържание; романите на Розамунде Пилхер

- класически любовни четива за пред камината; криминалните поредици на Сюзан Спан, Данила Монтанари и др. Издателството отпечатва и сп. “Съвременник” - най-авторитетното списание за литература.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?

Напишете дума/думи за търсене