Сани Жекова кара сърф край Кейптаун

Сани и Христо на брега на океана

Най-добрата сноубордистка на България в историята Александра Жекова избяга от студа и смога в София. Сани и приятелят й Христо Пеев си подариха слънчева ваканция, изпълнена с много екстремни преживявания в Южна Африка. Основните им дестинации бяха Кейптаун и нос Добра Надежда.

Александра и Христо караха сърф край мегаполиса в РЮА. Направиха го на най-известното за това място в Южна Африка - градчето Патерностър. Това е старо рибарско селище на 90 километра северно от Кейптаун. Мястото разполага с уникални бели плажове и кристално чиста вода. Вълните са целогодишни. Затова се е превърнало в любимо на сърфистите от цял свят - без значение дали са професионалисти, или любители.

Жекова е запалена по сърфинга
Жекова е запалена по сърфинга

Сани се запази по яхването на вълните покрай едно от бившите си гаджета - австралиеца Алекс Пулин. Той беше сноубордист като нея, но и влюбен в сърфинга. Предаде тази любов и на Сани, като тя й остана и след раздялата им.

Жекова и настоящият й приятел посетиха и Националния парк "Тейбъл Маунтин". Той заема три четвърти от територията на полуострова. По крайбрежието му те се срещнаха отблизо с пингвини. В този район живеят над 3000 африкански пингвина. Сани дори се приближи близо до тях и успя да снима няколко по общителни животинки.

Някои пингвини бяха по-общителни
Някои пингвини бяха по-общителни

Изкачиха и най-високата част на парка, откъдето се разкрива пленителна гледка към простиращия се в краката им Кейптаун. Това се случва на 1086 метра височина, като почти до самия връх има въжена линия.

"Любовта трябва да е приключение... Не е важно къде отиваш, а с кой до себе си", така описа своята ваканция с любимия мъж Сани Жекова.

Тя прекрати кариерата си след олимпиадата в Пьонгчанг 2018. Там сноубордистката бе най-добре представилата се българска спортистка със своето шесто място. За гаджето й Христо се знае малко. Само, че работи в голяма софтуерна компания в София.

Текст: Някои пингвини бяха по-общителни

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене