Харви Уайнстийн се споразумя за 25 милиона долара с обвинилите го жени

Кинопродуцентът Харви Уайнстийн и управителният съвет на бившето му киностудио договориха проектоспоразумение за 25 милиона долара, което би прекратило почти всички обвинения срещу него, съобщиха световните информационни агенции.

Споразумението, което още не е одобрено от съда, ще реши не само проблема с вината на киномагната - той няма да е необходимо да я признава, но и е изработено така, че той да не трябва да плаща от джоба си. Сумата ще покрият застрахователните компании на "Уайнстийн ко.", пише в. "Ню Йорк таймс".

Условията на споразумението засега са неясни. 18 от жертвите ще си поделят 6,2 милиона долара, но никоя от тях няма да получи повече от 500 000 долара. Други 18,5 милиона долара са за делото, заведено по колективен иск, и евентуални бъдещи претенции.

Актрисата Катрин Кендъл каза, че се е съгласила на условията, защото не иска да пречи на останалите да получат обезщетение.

"Не го харесвам, но не знам какво бих могла да направя срещу него - каза тя пред "Ню Йорк таймс"

Харви Уайнстийн ще бъде съден по отделно дело за изнасилване на 6 януари. Той не признава вина и твърди, че всичко, което е правил, е по взаимно съгласие. Неговата гаранция беше увеличена вчера от 1 милион на 5 милиона долара заради предполагаеми измами с електронната проследяваща гривна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене