"Нощната птица" Искра Ангелова кани на благотворителен пазар за възрастни творци

Искра Ангелова е обичана водеща на тв предаването "Нощни птици" по БНТ. Сега използва многобройните си приятелства за благотворителност.

Специалният коледен благотворителен пазар е на 15.12. в кафенето на Съюза на българските журналисти

Идеята е на водещата на „Нощни птици“, актриса и носител на тазгодишната награда на СБЖ за принос в журналистиката Искра Ангелова.

Тя го организира със свои прители - актрисата от Младежкия театър и преподавател в НАТФИЗ Кристина Яневa, сценографката на множество театрални постановки филми и художник Марина Янева, актьорът и създател на многократно награждаван ресторант Десислав Звънчаров, музикантът Любомир Ангелов.

Към каузата се присъединяват актрисите Нона Йотова, Стефания Колева, Линда Русева и Силвия Лулчева. Идеята им е да събират в кутия средства за обитателите на Дома на ветераните на изкуствата, като самите те ще са скъпи гости на пазара. Освен това всеки участник – артист и човек на изкуството – ще може сам да продава нещата си.

На щандовете в украсения коледнo Клуб на журналиста ще видите позабравени в гардероба почти нови тоалети, шапки и обувки. Участниците ще подредят и свои лични красиви предмети и музикални инструменти – изобщо съкровища, които заслужават да заживеят втори живот.

Сред участниците ще има и художници, писатели, поети, музиканти и приложници – те пък предлагат сътворени от тях кукли, играчки, картини, дискове, картички, книги, бижута.

Пазарът ще се проведе на 15.12 (неделя) от 11 ч до 18 ч в кафенето на Съюза на българските журналисти на ул. „Граф Игнатиев“ N 4, 1 ет., пл. „Гарибалди“.

Организаторите обещават още специална томбола, разиграна лично от Дядо Коледа в 14 ч. и 17 ч. (ако не го уцелите 0 ще можете да пуснете писмо до него в кутията за писма до Дядо Коледа с подготвени за целта листа и пликове); фото павилион за коледна снимка за спомен; джудже, което ще опакова подаръците; детски кът за игра; елха, коледни сладки и греяно вино, домашни лимонада и коледна торта, и разбира се – жива музика и много коледни песни.

На сцената ще можете да чуете специалните коледни изпълнения на „Квинтет Пилекадоне“ и „Дует Чушкомех - Гайдов и Пиперов“ и коледни песни с „Нощни птици бенд“

Дрескодът ще е свързан с конкурса за най-нелеп и смешен коледен пуловер.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене