Синът на Мърдок си купи имение за $150 милиона

Рупърт Мърдок СНИМКА: Ройтерс

Лаклан Мърдок, изпълнителен директор на медия и син на медийния магнат Рупърт Мърдок, е платил приблизително 150 милиона долара за Chartwell, имот в Бел Еър, предава БГНЕС.

Лаклан Мърдок е съпредседател на News Corp, която е собственик на Dow Jones & Co., издател на „Уол Стрийт джърнъл“. Той не е отговорил на молба за коментар.

Когато бе обявен за продажба през 2017 г. за 350 милиона долара, домът в стил шато беше най-скъпият в страната. Въпреки че тази сделка не стигна исканата от продавача цена, тя поставя рекорд за жилище в района на Лос Анджелис. Това е и втората най-скъпа жилищна продажба, регистрирана някога в страната, сочат данни на оценителя Джонатан Милър.

Сградата в разположения върху повече от 40 декара имот е проектирана от архитект Съмнър Сполдинг през 1930 г. като френско имение в неокласически стил. Външността на къщата с площ от около 2300 квадратни метра е използвана като резиденция на Клампет.

Интериорът на дома е обновен в края на 80-те години на миналия век, но агенти, които са виждали имението през последните години, казват, че все още може да се изисква многогодишно обновяване, което може да струва десетки милиони. В допълнение към основната къща, имотът разполага с дизайнерска къща за гости с пет спални, басейн, тенис корт, гараж за 40 автомобила и градини. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене