След “Маскираният певец” Михаела Маринова получи “Оскар”за най-добра лъжкиня

Талантливата певица с приятеля си Александър

Певицата тежи 48 кг, а костюмът на Гарвана - цели 30

Михаела Маринова изненада всички, когато се появи под маската на Гарвана на финала на риалити формата “Маскираният певец”. Шоуто по Нова тв приключи миналата събота, а краят му беше абсолютно неочакван. Зрителите избраха за победител Гарвана, предположенията бяха, че под костюма се крие Крисия или Виктория Георгиева. Михаела Маринова успя майсторски да заблуди всички. Заради уликата, че есента е донесла на Гарвана милиони, в първите издания на шоуто се появиха съмнения, че може би тя е с маската на черната птица. Песента ѝ с Павел и Венци Венц “Листата падат”

има милиони

гледания в ютюб

Гарванът обаче пя с толкова различни гласове, че тотално обърка детективи и зрители. На няколко пъти гласът звучеше като детски, което наклони везните към Крисия.

“Стараех се да заблудя хората с гласа си, да го преправя така, че да избягам от себе си. Подбирах песни, които никога не съм пяла. Ето, сега ми се удаде тази възможност и се възползвах. Всяка песен я поставях в различен образ. Казвах си, че едната ще я направя с по-детски глас, другата с по-плътен. Играех си, общо взето. От дублирането на филми вече имам опит да преправям гласа си”, разказва Михаела Маринова. Толкова добре се справя, че след финала на шоуто се появиха много коментари, че по време на някои изпълнения гласът ѝ бил компютърно моделиран. Тя е категорична, че такава намеса няма.

Другият начин напълно да заблуди всички е с кривата стойка на Гарвана. Така по никакъв начин не можеше да се разбере каква е фигурата ѝ. Костюмът се оказва много тежък, но пък така ѝ помага да се накланя по специфичен начин. След първите три концерта имала мускулна треска на раменете, защото тя тежи 48 кг, а костюмът е цели 30. Маската била плътно по лицето ѝ, което затруднявало дишането. Трябвало да си върти главата, за да вижда през специално направените дупки, но пак видимостта била доста ограничена. Непрекъснато се блъскала във врати, стени, не можела да свикне и с габаритите на костюма. През вратите минавала настрани, защото огромните крила пречели. “Бутах хората, а не можех да говоря и през цялото време се извинявах с жестове”, смее се Михаела.

Добавя, че е много щастлива от победата си, но все още ѝ е странно, че шоуто е свършило. “Имах страхотни моменти.

Повече ме

спрягаха за Пчелата

и реакцията на хората беше страхотна, когато си свалих маската”, добавя младата певица.

Участниците в предаването нямаха право да споделят с близките си, че се включват в шоуто. Михаела също пази тайната. Родителите ѝ, които се интересуват и следят всяко нейно участие, не започнали да гледат “Маскираният певец” отначало, защото не подозирали, че тя се включва в него. Обяснявала отсъствията си от вкъщи със записи в студио, звучало съвсем достоверно, защото в момента талантливата изпълнителка записва дебютния си албум. Майка ѝ обаче работи във фризьорски салон, където обикновено хората споделят и коментират всякакви неща. Така научила за шоуто и започнали с баща ѝ да го гледат. “Една вечер бяхме седнали да вечеряме и нашите ми казаха, че се излъчва ново шоу на Маги Халваджиян, в което има един Гарван, който пее много хубаво. Постарах се актьорски да го изиграя, направих се на много изненадана, казах, че и аз трябва да го гледам. След това повече нищо не са коментирали”, разказва Михаела.

Приятелят ѝ - футболистът Александър Дюлгеров, абсолютно нищо не заподозрял. В момента играе в “Етър” и живее във Велико Търново, така че не било трудно да заблуди и него.

Когато Михаела бе избрана за победител, майка ѝ се разплакала, а на баба ѝ станало лошо от вълнение. И, естествено, я залели с въпроси как е успяла да се скрие така добре и да заблуди всички, дори семейството си. Не я заподозрял дори екипът на “Вирджиния рекърдс”, с който работи вече пет години. Колегите в университета също не предполагали, че крехката Михаела е под маската на Гарвана. Но пък непрекъснато ѝ жужали, подозирайки, че е Пчелата. “По време на шоуто ми беше трудно да не говоря с хората и да мълча, защото съм много бъбрив човек. Особено като виждах близки хора на една ръка разстояние и не можех да им кажа “Здравей!”, беше много странно. Предаването беше поредната школовка, научих се на много нови неща. Да наблюдаваш отстрани като птица, често е по-добрият вариант, отколкото веднага да си отвориш устата и да говориш”, казва Михаела Маринова.

След финала семейството, колежките на майка ѝ и близки приятели се събрали и ѝ направили много приятна изненада. “Получих статуетка “Оскар” за най-добра лъжкиня”, смее се тя.

Сега певицата трябва да се съсредоточи върху ученето. Има изпити в Музикалната академия “Панчо Владигеров”, където е трета година със специалност “Музикално-сценична режисура”. Направила този избор, защото искала да пробва нещо различно, и в момента с огромен ентусиазъм се потапя в света на операта и класическата музика. Надява се, че един ден сама ще режисира свой клип. Мечтае да постави и мюзикъл. За магистратура обаче е избрала вокална педагогика. Самата тя продължава да поддържа гласа си с уроци в HighLight Singing Studio при Искра Милкова, която беше един от вокалните педагози в “Х Фактор”. Именно от това риалити тръгва и кариерата на Михаела, която стига до финала на шоуто и се класира трета. През 2017 г. пък спечели “Като две капки вода”.

В момента младата изпълнителка работи върху дебютния си албум. Той трябва да излезе през пролетта и в него ще има парчета на български, на английски, дуети, вече познати песни, но и съвсем нови сингли.

Михаела Маринова изненада всички, когато свали маската на Гарвана.

СНИМКИ: NOVA/КРАСЕНА АНГЕЛОВА
Михаела Маринова изненада всички, когато свали маската на Гарвана. СНИМКИ: NOVA/КРАСЕНА АНГЕЛОВА
Близките на Михаела я изненадаха със статуетка.

СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
Близките на Михаела я изненадаха със статуетка. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене