Как Меган превърна принц Хари от любим герой в шут

Принц Хари и Меган искат сами да изкарват парите си.
СНИМКИ: РОЙТЕРС

Американската актриса го отне от сърцата на британците и отлетя за Канада

Само преди 2 години той редовно оглавяваше класациите за най-популярен член на британското кралско семейство. И макар да е чак шести по линията за наследяване на трона, мнозинството британци виждаха у принц Хари всичко, което биха искали един представител на короната да притежава. Намираха го за възхитителен, уверен и забавен. Уважаваха го заради 10-годишната му армейска служба, включваща дори опасна военна мисия в Афганистан, и бяха склонни да му простят малки забежки като голи купони и опитване на наркотици.

Днес обаче всичко това е забравено. Хари отново е гореща тема в социалните медии, но към него вече не се отнасят уважително, а с присмех и ирония. И причината е необичайното желание на принца и неговата съпруга Меган да прекарват голяма част от живота си в Северна Америка и сами да изкарват парите си. Нещо, което по принцип не е невъзможно. Скандална обаче беше формата, която двамата избраха да обявяват бъдещите си планове. Без предварително одобрение от кралицата и кралското семейство те публикуваха решението си в инстаграм, което издава неуважение към короната.

Твърди се, че

Елизабет II е била

толкова загрижена

от случващото се с

Хари, че е нарушила

правилото никога да

не телефонира лично

и му се е обадила. След това възложила на сина си Чарлз и на синовете му Уилям и Хари да оправят кашата до дни. По всичко личи обаче, че това няма да е никак лесно, след като херцогът и херцогинята на Съсекс побързаха да разпространят новината за оттеглянето си от кралските задължения чрез специален сайт, създаден, за да отбележи новото начало в живота им.Те са готови да се откажат от кралската рента като висши представители на короната, за разточителното харчене на която често търпяха критики. Субсидията обаче е едва 5% от техните доходи. 

Хари и Меган вдигнаха бляскава сватба на 19 май 2018 г. в замъка Уиндзор.
Хари и Меган вдигнаха бляскава сватба на 19 май 2018 г. в замъка Уиндзор.

Основната част от средствата на младото семейство са от имението Корнуол на бащата на Хари. И макар то да е частно, отчетността за управлението му също е публична, тъй като се използва от престолонаследници от XV век насам. Което обяснява и защо принц

Чарлз е заявил на

по-малкия си син,

че няма да продължи

да подписва чекове

на негово име,

преди той да му представи доказателства с какво точно смята да се занимават заедно с Меган.

От изявлението на двамата, за което се твърди, че е подготвено с помощта на американска фирма за кризисен пиар по време на 6-седмичната им коледна ваканция в Канада, се разбира, че искат да продължат да представят короната чрез пътувания в чужбина с пари на британските данъкоплатци.

Да запазят благородническите си титли и даденото от кралица имение за техен дом в близост до замъка Уиндзор във Великобритания, както и да продължат да използват охрана от британската полиция. Успоредно с това да имат право да печелят пари, което до момента не бе възможно заради получаваната кралска субсидия. Големият проблем как регистрираната от тях марка “Съсекс” няма да бъде опетнена за комерсиални цели, поставящи в уязвимо положение и короната, обаче не се коментира в изявлението.

Според монархически източници това е основното, което плаши кралското семейство. То вече няколко пъти се опари от това как американски приятелки на Меган използват името ѝ, за да рекламират продуктите си. Самата херцогиня на Съсекс пък предпочете да остави съпруга си да се оправя сам с всички тези “подробности” и след едва 3 дни престой в Лондон

отново се върна в

Канада, където се

оказа, че е оставила

8-месечния им син

Арчи с бавачката му Този ход издава, че Меган не е имала намерение да участва в разясняване на новата си роля във Великобритания, за която настоява. А “Дейли мейл” твърди, че Хари също ще я последва, но го задържа единствено официално събитие в двореца следващата седмица. 

Една от последните снимки на принца и съпругата му в Канада
Една от последните снимки на принца и съпругата му в Канада

Редица кралски кореспонденти определиха стореното от двамата като скандална форма на неуважение към кралицата заради опита да ѝ диктуват през социалните медии как да постъпи с тях. Появиха се призиви Елизабет II да им отнеме всички благороднически титли, имението “Фрогмор хаус” и даже да ги принуди да върнат 2,4 млн. паунда, които бяха похарчени за луксозния му ремонт преди година. Малко е вероятно обаче да се случи точно така, тъй като кралицата си е научила урока от скандалите с майката на Хари лейди Даяна, която се превърна във всенародна любимка, напускайки кралското семейство.

За момента Меган и Хари нямат нейната популярност. За двете години, откакто са семейство, двамата успяха да привлекат много критики за публичния си образ. Част от тях се дължаха на тайното раждане на първородния им син, други на луксозния ремонт на имението им и на

скъпи пътувания

с частни самолети

за сметка на

богати приятели

Все неща, които поданиците на Нейно Величество не са свикнали да виждат при царуването на Елизабет II, която и на 93-годишна възраст продължава да пътува с британските железници за ваканциите си. Затова не е изненадващо, че точно тя измести Хари от челното място при допитванията за най-популярен член на кралското семейство за 2019 г., макар че заради напредналата си възраст вече не е толкова активна в публичните си изяви.

Според известния на Острова телевизионен водещ Пиърс Морган има само две думи за това публично пропадане на принца и те са Меган Маркъл. 

Хари и Меган в Австралия
Хари и Меган в Австралия

Възползвайки се от сляпата му любов към нея, американската актриса е разрушила всичко, което някога е било скъпо за принца. Първо е предизвикала огромен разрив с брат му Уилям, след това е съсипала репутацията му сред обществото като много популярна, весела и безгрижна душа, превръщайки го в нещастен човек, служещ за посмешище. Сега пък го откъсва от любимата му баба - кралицата.

Морган, който е бил

приятел с Меган в

миналото, твърди,

че тя е безскрупулна

и манипулативна

Винаги се е отнасяла така с близките си хора и се е отрекла от 99% от собственото си семейство. “В момента, в който срещна принц Хари, аз бях захвърлен по-бързо от парче дъвка, залепило се за токчетата на скъпите ѝ обвуки”, пише журналистът в “Дейли мейл”.

Сходно е мнението и на Андрю Мортън, който, след като написа разтърсваща биография на покойната лейди Даяна, публикува преди 2 години и книга “Меган: холивудската принцеса”.

В нея той описа съпругата на принца като безмилостна и пресметлива млада жена, която няма да се поколебае да използва обкръжението си, за да постигне своите цели. Сред доказателствата за тази теза са първият брак на актрисата с продуцента Тревър Енгелсън. Благодарение на него тя получава малки роли, но когато започва да се снима в сериала “Костюмари” в Канада, бракът им приключва. Краят му идва след по-малко от 2 години съвместен живот “внезапно, от нищото”, когато

Меган връща по

пощата венчалната

си халка

Енгелсън споделя, че към края на връзката им вече се е чувствал като “нещо, заседнало в обувката ѝ”.

Сега изглежда, че Маркъл иска да капитализира популярността, получена от брака с Хари. Но това няма как да се случи във Великобритания. Не само заради строгите правила за публично поведение на кралските особи, а защото американската актриса не успя да влезе в сърцата на англичаните. Тя е чак осма по популярност в кралското семейство при миналогодишното проучване на общественото мнение. Харесват я само 45% от поданиците на Нейно Величество, което е с 10 процента по-малко от 2018 г., когато се омъжи за Хари.

Тогава мнозина очакваха, че тя ще стане новата принцеса на народа, както обичаха да наричат лейди Даяна заради бунтарския ѝ нрав, но това не се случи.

Журналистката Бриони Гордан, която е интервюирала Меган и Хари и ги познава много добре, обаче смята, че решението им да прекарват голяма част от времето си в Северна Америка може да е свързано с тяхното душевно здраве. По думите ѝ

те са се превърнали

в боксова круша за

една женомразеща и

расистка нация

Пред нея принцът е признал, че е трябвало да се подложи на психотерапия в края на 20-те си години, тъй като дълго време не можел да се справи със смъртта на майка си. Лейди Даяна загина в автомобилна катастрофа след преследване от папараци, когато той е 12-годишен. Затова Хари никога не свиква истински със светлината на прожекторите и изпитва панически страх, че съпругата му също може да пострада от нездрав медиен интерес.

Двамата вече заведоха дела срещу британски вестници за предполагаеми хакерски действия и разгласяване на тяхна лична кореспонденция. Самата Меган коментира, че е била предупредена от американски приятели колко са опасни британските таблоиди и как може да пострада, ако се омъжи за Хари, но никога не е предполагала, че всичко ще е толкова несправедливо.

Снимката, която доведе до ядрен

взрив в кралското семейство

Меган и Хари са ускорили плановете си за напускане на Великобритания, подразнени от снимка, разпространена от Бъкингамския дворец, твърдят британски медии. 

Тази снимка ускори плановете на Меган и Хари да напуснат Великобритания. Кралица Елизабет II позира с принц Чарлз, принц Уилям и  принц Джордж, за да отбележи началото на новото
десетилетие.
Тази снимка ускори плановете на Меган и Хари да напуснат Великобритания. Кралица Елизабет II позира с принц Чарлз, принц Уилям и принц Джордж, за да отбележи началото на новото десетилетие.

На фотографията кралица Елизабет II позира със сина си принц Чарлз, внука принц Уилям и правнука принц Джордж. Портретът на Нейно Величество с преките престолонаследници бе публикуван в първите дни на януари и с него британското кралско семейство отбеляза началото на новото десетилетие.

Оказва се обаче, че той е разгневил почиващите си по това време в Канада Меган и Хари. И двамата са го възприели като намек, че от тях вече няма толкова голяма нужда в Лондон. Още повече че по време на телевизионното коледно обръщение към нацията на кралицата тяхна снимка отсъстваше от масата, от която тя говореше. 

По време на коледното обръщение на кралицата към нацията няма никаква снимка на Хари и Меган на бюрото на Нейно Величество.
По време на коледното обръщение на кралицата към нацията няма никаква снимка на Хари и Меган на бюрото на Нейно Величество.

Двамата са решили, че тази игра на фотографии е продължение на трудния разговор, който Хари имал с баба си в навечерието на Коледа. Тогава кралицата изненадващо му се обадила, за да го попита дали семейството му ще се присъедини към традиционното събиране на кралската фамилия в Сандрингам.

След като научила, че планират да прекарат празниците в чужбина, Елизабет II била много разочарована. Но разрешила публично да се съобщи, че подкрепя плановете им, за да не увеличава медийните критики към тях, заради които през октомври обявиха, че са нещастни. Въпреки това постъпката им бе осъдена от много хора, включително от Род Стюарт.

“Ако аз бях на мястото на Хари, щях да помисля, че има достатъчно празници, които мога да прекарам сам или с майката на Меган. Кралицата е на 93 г. Аз лично съм гледал да прекарвам коледните празници с майка си и баща си, знаейки, че не са им останали много”, коментира легендарният певец.

Че Бъкингамският дворец трудно намира подходящ коментар за ставащото с Меган и Хари и предпочита да отправя послания чрез снимки, се потвърди и в деня, когато те огласиха намерението си да прекарват част от живота си в Северна Америка. Скандалът, сравняван от британските медии с ядрен взрив, се разрази на 38-ия рожден ден на съпругата на принц Уилям Кейт Мидълтън. Заедно с пожеланията си всички членове на кралското семейство разпространиха и снимки на усмихнатата рожденичка - напомняне, че не всички се чувстват нещастни от строгите правила в двореца.

Анонимни приятели на Хари коментират пред медиите, че още миналата пролет той им е споделил, че не издържа на медийния натиск към семейството му и обмисля да напусне Великобритания.

Дори имаше слухове, че възнамеряват да се преместят в Африка, където заедно с бебето Арчи направиха изключително успешна обиколка в няколко държави.

Канадско имение за

10 млн. лири ги подслони

Херцогът и херцогинята на Съсекс са били отседнали в канадско имение за 10 млн. паунда по време на 6-седмичната си коледна ваканция. То се намира в близост до Ванкувър и предлага уединението, което двамата търсят. Както шеговито пишат някои английски вестници, там е толкова пусто, че има повече мечки, отколкото журналисти от таблоидите. 

Принц Хари със сина си Арчи по време на ваканция в Канада
Принц Хари със сина си Арчи по време на ваканция в Канада

След като се завърнаха от почивката си, Меган и Хари посетиха първо канадското представителство в Лондон, за да благодарят за оказанато им гостоприемство. Все още не е известно при какви условия те са били настанени във въпросното имение. Дали са плащали за престоя си, или отново са разчитали на богат приятел. През лятото стана ясно, че двамата са пътували четири пъти с частния самолет на Елтън Джон за 11 дни и са гостували в дома му в Ница.

Разкрито бе, че 8-месечният им син Арчи е останал с бавачката си в Канада. За него се грижи и близка приятелка на Меган, която живее в Торонто. Американската съпруга на Хари смята Канада за своя втора родина, тъй като е прекарала дълго време там заради участието си в сериала “Костюмари”.

Оказва се, че спокойният начин на живот в страната е допаднал и на Хари. Семейството разпространи снимка от ваканцията си, на която принцът грее заедно с Арчи - нещо, което рядко се случваше през последната година с него в Лондон.

Приближени до двойката твърдят, че Меган и Хари са решили да изпреварят събитията с изявлението да живеят в Северна Америка. Те били наясно с плановете на принц Чарлз за намаляване на членовете на кралското семейство с представителни функции и че те вероятно ще отпаднат от този кръг. Затова били помолени от двореца да напишат как виждат своето бъдеще.

След като го направили, се изплашили, че може да има неподходящо изтичане на информация за плановете им, както се е случвало при предишни важни въпроси, и решили да пуснат написаното в инстаграм, за да приключи по-бързо всичко.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене