Силвано Пранди: Не съм свободен за следващия цикъл
24 часа | 15 Януари 2020 г. | 90 показвания | 0 коментара

- Г-н Пранди, вашата оценка за олимпийската квалификация в Германия?
- Направихме хубав турнир като цяло, но единственото важно нещо беше първото място. А то беше заето от Франция. Те отиват на олимпиадата. Това е реалността. Няма значение дали сме доволни, или не от играта. Българският волейбол трябва да изгради нов отбор за бъдещето.
- Националите показаха отличен волейбол в първите три мача. Защо тимът не успя да играе по подобен начин и срещу Германия?
- Висше качество е да бъдеш винаги на топниво. Ние не можем да играем всеки ден на подобно равнище. Това може да се изгради с много работа. Не беше само един технически елемент, който не ни се получи. Представянето не беше на същото ниво, както срещу Сърбия. Това е нормално. Не намерихме решение на проблемите. Особено със сервиса. Те имаха двама-трима играчи, които сервират на високо ниво. Не отговорихме по същия начин. Загубихме, защото играха по-добре от нас.
- Много специалисти бяха учудени от огромната разлика между нивото на българския тим на европейското първенство и сега. Какво се промени за тези няколко месеца?
- На европейското първенство загубихме от три наистина много добри тима - Франция, Италия и Словения. След олимпийската квалификация във Варна през август мотивацията на нашите играчи беше по-ниска. Предполагам, че не бяхме ментално на същото ниво на европейското първенство. Сега имахме 5-6 дни за тренировки. Припомнихме си какво работихме през лятото. Невъзможно е да изградиш само за седмица високо качество, ако играчите не са били на подобни ниво преди. В Германия волейболистите ментално бяха много по-добре от европейското.
- Какво казахте на играчите в съблекалнята след поражението от Германия?
- Благодарих им за последната година заедно и за тяхното раздаване в турнира. Завършихме нашето приключение. Пожелах им късмет за в бъдеще.
- След квалификацията в Германия някои специалисти казаха, че вие отново сте се доказали като един от най-добрите треньори. Склонен ли сте да останете в националния отбор?
- Българската федерация има нужда от треньор, който да работи за следващия олимпийски цикъл, който е от пет сезона. До Игрите в Париж през 2024 г. Не съм свободен за толкова дълъг период. Трябва да помисля за моя клубен отбор и за бъдещето. Пет години са прекалено дълго за мен, но никога не казвай никога.
- Бяхте ли разочарован от коментарите на някои волейболисти и липсата на пълна подкрепа от федерацията в лицето на Данчо Лазаров след европейското първенство?
- Наясно съм, че моята работа е обществена. Всеки може да приказва какво мисли в подобен момент. Задачата ми е ясна. Винаги съм вярвал в нея и в самия мен. А това е най-важното нещо. Не се интересувам от чужди приказки.
- Преди 10 години дадохте шанс на Цветан Соколов и Виктор Йосифов. Сега направихте същото с младите Мартин Атанасов и Алекс Грозданов. Какъв е техният потенциал?
- Момчетата имат страхотни възможности. Могат да станат отлични играчи, ако продължат да работят и да изграждат техниката си на наистина високо ниво. Не само Атанасов и Грозданов са с потенциал. Има още 3-4 млади играчи, които работиха с мен през лятото. Те също могат да постигнат много. Бъдещето на българския волейбол е добро.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★★ Любов: ★★★★
Късмет: ★★★★ Работа: ★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В хронограмата на търновеца всичко от Големия взрив до XX в. Паисий, Екатерина Втора и Моцарт е по 3 мм Завършена е през 1982 г., партийни величия тогава искали удобни хора да бъдат вписани като съавтори През 1762 г., когато Паисий пише “История славянобългарска” в монашеската си килия, в Русия започва царуването на Екатерина Втора

Една от най-масовите грешки, които правим, е да се грижим за кожата си по един и същи начин целогодишно. Кожата е най-големият ни орган, но грижите за него рядко са пропорционални на площта му. Навикът ни държи в рутинен модел на къпане и миене, старателно обираме и последните милилитри крем на промоция от лятото

Белгийският крал Албер Втори, който се оттегли от престола през 2013 г. в полза на сина си Филип, призна най-накрая, че има незаконна дъщеря. Албер II бе принуден по съдебен път да се подложи на изследвания на ДНК и да оповести данните. Процедурата бе заведена по искане на Делфин Боел, която твърди, че е дъщеря на краля от негова извънбрачна

Големият певец Георги Христов ще посрещне рождения си ден ...
"Hе желаем да извръщаме глави от случващото се в държавата, ...
Треньорът на "Левски" Петър Хубчев лавира по въпроса ще има ...
Известният актьор Юлиан Вергов ще е първият гост на в ...
Коби Брайънт е синоним на баскетбола. Неговите постижения ...
Мастните клетки, разположени дълбоко под кожата на човека, ...
Учени отгледаха органоиди, състоящи се от клетки на отровни ...
Бременната манекенка Лорин Гудман очаква дете от известен ...
Тяло на морска същество, което по форма и цвят наподобява ...
Половинката на Жерар Пике - Шакира, се поти неспирно в ...
Поп звездата Ариана Гранде показа един от ...
Ето най-важните цифри в кариерата на баскетболната легенда ...
Чанинг Тейтъм и Джеси показаха любовта си по най-добрия ...
Ако през зимата не вали сняг, през лятото реколтата ще е ...
Тийн сензацията Били Айлиш доминира на 62-рата церемония за ...
Галина Курдова, по-известна като Галя от "Каризма", се ...