Как Джокович пропя на български “Луда по тебе” на Камелия - фаталната 13-а песен от албума й

Откакто се самопродуцира, Камелия избира по-внимателно проектите си.

Певицата я взема от забравен репертоар на Лепа Брена, но сърбите и днес я припяват на български език

Луда по тебе ще си остана,

дори да бъда жива рана...

Тези редове разпалено припява на български великият тенисист Новак Джокович заедно с целия отбор на Сърбия по тенис в съблекалнята в Сидни, след като са спечелили финала на ATP Cup.

Те се поливат с шампанско, развяват тениска, на която е българският флаг, и поздравяват нас - източните си съседи. В този сублимен момент, когато са станали първи, избират да празнуват именно с песента на Камелия “Луда по тебе”, а не с парче на Цеца, Драгана Миркович или Лепа Брена. Видеото, което пусна Джокович, е видяно от хиляди.

“С Цветин бяхме на вечеря с нашите зъболекари - приятели от Полша”, разказва Камелия. Някой ѝ изпратил клипчето. Виждайки го, разбрала, че сръбският отбор по тенис е победил в турнира.

“Новак Джокович в

съблекалнята със

съотборниците

си куфее,

полива победата и пее с пълно гърло, избухва на моята песен”, казва певицата.

“Трудно се случва при сърбите да запеят на чужд език. Те са си националисти. Но тази песен миналата година беше много голям хит от нашумелия филм “Южен вятър”, уточнява Камелия. В него потомствената българка Габриела Пейчев изпълнява песента и тя за нула време добива огромна популярност.

Миналата година инстаграм профила на Камелия блокира от десетките изпратени клипчета на сърби, които пеят “Луда по тебе”.

“Но Новак Джокович да запее на български, и то в такъв момент, за да полее победата, това ми дойде леко шокиращо, но в същото време много ме зарадва”, казва певицата.

“Луда по тебе” е песен на 20 години, но някак остана непреходна. Оригиналът на парчето е именно сръбски. Лепа Брена за пръв път изпълнява “Луда за тобом” в началото на 1996 г. “Самата тя е с напеви от гръцка песен, така че спокойно мога да кажа, че това е балканска мелодия”, смята Камелия. Тогава тя все още

не е професионална

певица, а работи

в Швейцария

В България се връща година по-късно и подписва музикален договор. През 1998-а излиза първият ѝ албум “Огън момиче”. Във втория иска да има точно 13 парчета. Едно обаче ѝ липсвало. “От албума на Лепа Брена беше останала само тази песен ненаправена като кавърверсия към момента. Явно ние сме си се чакали - луда по мене, както аз по нея”, шегува се Камелия. Така създава 13-ото парче от албума, което ѝ носи феноменален успех.

Българският текст

е дело на Надежда

Захариева,

а Венко Драганов е направил аранжимента. “Спокойно мога да кажа, че към днешна дата песента е актуална. Затова смятам, че си има собствен живот, собствена посока, собствен път”, казва Камелия. За най-голямо преимущество на “Луда по тебе” смята това, че е много лесно запеваема и разпознаваема. 

Певицата Камелия
Певицата Камелия

“Тя е непресъхващият хит. Ето, миналата година зарази съседна Сърбия. Имала съм чужденци на участия не само когато съм била в Америка на турнета, но и в България.

Когато започна “Луда по тебе”, хора, които не разбират български, започват да вдигат ръце, да танцуват и да се забавляват. Смятам, че има собствена енергия, която заразява”, казва Камелия.

Но тя не лежи само на стари лаври. Напротив, работи върху нова музика. “Както се казва, когато стане готова. Вече започнах да не бързам, да оглеждам проектите си доста по-прецизно. По няколко пъти се връщам в студиото, за да запиша някои фрази, които не ми харесват. Така се научих, откакто станах и продуцент на себе си”, казва Камелия.

А това никак не е лесна задача. “Когато знаеш, че ако една песен не стане хитова, има кой да те подпре, някак си по-спокоен вътрешно. Но когато си самостоятелен, ако някоя песен не се получи, тотално я губиш.

Грешките търсиш у

себе си. Няма кого да

обвиниш, че не те е

подкрепил или

побутнал

Но така е по-истинско, научаваш да гледаш на нещата хем мащабно, хем в детайли. Не е лесно. За пореден път ще кажа, че не е за всеки”, категорична е Камелия.

На 10 януари, два дни преди да види видеото на Новак Джокович, тя отпразнува рождения си ден. “Реших да съм с моя любим човек - Цветин, и от сутринта до вечерта бяхме само двамата вкъщи, направихме си наше посрещане на 9-и вечерта”, казва певицата. 

Камелия
Камелия

На следващия ден половинката ѝ я изненадал със специален обяд. “Седнахме, имахме един дълъг разговор - споделяне, спомени, моменти на нашето запознанство, на първата ни целувка, защото на 1 януари имахме и годишнина от нашата връзка.

Цял ден бяхме един

с друг и накрая пак

си легнахме заедно”,

казва Камелия.

За новата 2020-а си пожелава на първо място да бъде здрава, както и цялото ѝ семейство, и хората, които обича. “Всяка година носи различни неща и аз мисля, че тя на всеки един индивидуално дава това, което към дадения момент е готов да преживее, да му се случи, през което да премине. Аз си пожелавам позитивна енергия и усмивки. Оттам насетне каквито и ситуации да донесе годината, ще преминаваме през тях къде с радост, с веселие, с болка или тъга”, казва певицата.

“Не съм си пожелавала Джокович да запее “Луда по мене” точно в този негов победоносен момент на радост, но ето годината ми го донесе 2 дни след рождения ден”, допълва чаровната изпълнителка.

За да поддържа не само духа си, но и тялото си младо, тя следва собственото си усещане за живота. “За мен е много важно да имам тази вътрешна хармония, защото всяко едно напрежение, недоволство, озлобление, негативна мисъл, няма как с времето, ако човек така живее, това да не се отрази на лицето, тялото му. Самата му енергия се променя. За мен беше много трудно да намеря този баланс на външния и вътрешния свят”, казва Камелия.

Голяма заслуга за това има половинката ѝ Цветин. В тяхното семейство той отговаря за храната, като много се интересува от съдържанието на продуктите и от начина им на приготвяне. “За него е много важно

храната да бъде

приготвена с любов и

отношение. Винаги

вечеряме на свещи

Не ядем на крак, не ядем и суха храна”, казва певицата. В менюто ѝ най-много присъстват свежи плодове и зеленчуци. Обикновено ядат веднъж дневно - вечер. “Това е нашият режим, защото аз пея в 2 часа посред нощ”, обяснява изпълнителката.

Според нея човек се съхранява млад, когато е удовлетворен от това, което прави, и намери истинската си половинка в живота.

“Любовта да е споделена, да има човек, пред когото да се покаже такъв, какъвто всъщност е без маска, защото масово се живее с такива, дълбоко от страх да не бъде отхвърлен. Много е важна любовта между двама души, споделянето и редовният секс... отново с любов, разбира се”, със смях допълва певицата.

Камелия рядко излиза, но когато го прави, няма как да не срещне свои фенове. “Разпознават ме, някои се побутват, други ме посочват, трети искат селфи”, казва певицата. Четвърти пък директно я спират, за да ѝ кажат колко готина изпълнителка е.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене