Григор Димитров след успеха в Мелбърн: Чувствам се у дома!

Григор Димитров спечели срещу Лондеро с 3:1 сета

На 15 000 километра от родината Григор Димитров се чувства у дома. Българската ракета №1 спечели първия си мач на "Аустрелиън Оупън" срещу Хуан Игнасио Лондеро с 4-6 6-2 6-0 6-4.
Григор получи фантастична подкрепа от трибуните в Мелбърн, където имаше голяма българска агитка. "През последните години, където и да отида, виждам родния флаг - каза Димитров след мача. - Това ме кара да се чувствам у дома. Далеч, но в същото време близо до дома. Благодаря на всички."
В следващия кръг Димитров ще играе срещу победителя от мача Леонардо Майер - Томи Пол.
Григор коментира показаното на корта в мача с Лондеро. "Опитах да намеря ритъма си - започна Гришо. - Имах много труден първи сет. Изобщо не успявах да усетя ударите си и допусках непредизвикани грешки. Щастлив съм, че отново съм в Мелбърн, публиката беше невероятна."
В кариерата си Димитров има два четвъртфинала и един полуфинал в Мелбърн. Това доведе и до въпроса дали "Аустрелиън Оупън" е любимият му турнир от Големия шлем. "Не съм мислил досега по тази тема - призна Григор. - Винаги е хубаво в началото на годината. Свеж си, развълнуван си и искаш да играеш. Винаги съм бил щастлив, когато пътувам към Австралия. Това е първото пътешествие за годината, чакам го с нетърпение. Имаш повече време да се подготвиш."
Тази година подготовката на най-добрия ни тенисист бе по-различна. Дебютното издание на Ей Ти Пи Къп не мина без участието на България. Григор влезе в ролята на играещ капитан. Заедно с Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Адриан Андреев и Александър Донски той бе много близо до излизане от една от най-тежките групи. Националите ни поднесоха изненадата на първия ден на надпреварата с успех над Великобритания. В крайна сметка България завърши на 9-о място, но остави отлични впечатления с представянето си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене