Зуека и Влади Априлов направиха спектакъла “Ние, българите”, играят го само в чужбина

Влади Априлов и Зуека представят спектакъла си утре във Виена.
СНИМКА: КРАСЕНА АНГЕЛОВА

Васил Василев-Зуека и Влади Априлов направиха спектакъла “Ние, българите”, който започват да играят пред сънародниците ни зад граница. Премиерното представление ще бъде утре вечер във Виена.

“Постановката е за българите в чужбина, те се трогват от други неща. Това е естрадно-сатиричен спектакъл. Играем 10 скеча, осмиваме образи, явления, нови български герои, всички неща, които ни пречат да сме истински българи. А ние заслужваме по-добра съдба. Търсим причината защо стигнахме дотук, какви сме били и какви сме сега. Идеята ни е чрез скечовете да кажем важните неща”, разказва Влади Априлов. Обяснява, че постановката не е класическа драматургия и допълва: “Никой не ни праща, сами си финансираме всичко, тръгваме на околосветска авантюра.”

Той пише и първоначалния сценарий, според който трябвало да представят моноспектакъл. Зуека обаче отказал да е сам на сцената, преработили идеята и Влади също влязъл в образи. Към тях се присъединява и половинката на Зуека - Ани Вичева. “Някой трябва да ни строява”, казва Влади. След премиерния спектакъл във Виена тримата се отправят към Мюнхен, където ще представят “Ние, българите” на 24 януари. На 25-и ще бъдат в Нюрнберг, на 26-и в Цюрих. На 6 февруари ще са в Копенхаген, на 7-и в Орхус, на 8-и в Копенхаген. На 14 февруари гостуват на българите в Брюксел, на 15-и в Амстердам, на 16-и в Мюнстер и на 21-и в Малта. Датите обаче ще се увеличат, защото предложенията за нови участия не спират.

 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене