Мистерии с Агата Кристи

За всички почитатели на “кралицата на криминалния роман” - първа книга от поредицата “Мистерии с Агата Кристи”. Агата Кристи никога не коментира изчезването си през зимата на 1926 година, затова то остава една от най-големите загадки на нашето време. Изчезването на Агата Кристи през зимата на 1926 г. е една от неразрешените мистерии на миналия век. В “Талант за убийство” (ИК “Хермес”) Андрю Уилсън преразказва събитията от реалната случка, опирайки се на исторически факти, като запълва неизвестните с помощта на собствения си талант и въображение.

Един декемврийски ден Агата Кристи е блъсната към релсите на лондонското метро. Спасена е от непознат, информиран за най-интимните тайни на писателката. Той шантажира Агата и я въвлича в коварен план, който ще преобърне живота завинаги.

Вие, госпожо Кристи, ще извършите убийство. Но преди това ще изчезнете.

Да пишеш за убийства - е едно, а да станеш съучастник в такова - е съвсем друго. Агата трябва да разчита на хитрост и находчивост, за да попречи на изнудвача, който иска да се възползва от познанията , за да извърши перфектното престъпление.

Древна тибетска лечителска система

Ново издание за тайните на “Тибетското изкуство на живота” от Кристофър Хансард (ИК “Хермес”) - една от най-четените книги. Авторът споделя наученото от тибетския си учител - от съвети за правилно хранене, масаж и техники за подмладяване до умения за укрепване на ума, медицина за душата, медитация и съчетаване на билките за лечение на често срещани оплаквания.

Тибетската система Бьон е една от най-древните лечителски системи в света. 

Да си самотен сред толкова много хора

Роман за една млада жена, преподавателка в провинциален университет - самотна сред толкова много хора край нея. Тя знае всичко за всички, но познава ли себе си? Познава ли любовта и приятелството, не е ли прекалено наивна в преценките си? Лидия ни се разкрива сама в сюжета на романа “Болка, или немият лебед” от Йордан Костурков (ИК “Хермес”), както и чрез романа, който пише - “Немият лебед”, състезавайки се с приятеля си Антон. 

Вижте класацията на най-купуваните книги на "Хермес":

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене