Пламен Пламенов Мирянов и фондация “Нашият дом е България” получиха отличието “Златно сърце”

Всяко изкуство, в което отдаваме

нашия талант, трябва да служи

на човека и на обществото,

а не на нашето его, споделя той

Благотворителни проекти и социални инициативи в общо 10 различни категории получиха официално признание в шестото издание на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност “Златно сърце” на списание и клуб Business Lady и списание Bulgaria Business Review. Церемонията се състоя на 21 януари 2020 в София.

Представители на частния сектор, медиите, политиката и неправителствените организации бяха наградени за усилията си да организират и популяризират различни каузи със социален и обществено значим характер.

Фондация “Нашият дом е България” грабна отличие в категория “Проекти с културен и образователен характер”, за сeбеотрицателните усилия на арх. Пламен Пламенов Мирянов в изработката на книги и видео проекти,  представящи богатствата на родината и визуализиращи значимото литературно наследство на България. Фондацията на младия архитект Мирянов създава десетки образователни клипове за учебната програма на МОН, инициативи за съхраняване и обновяване материалната база на национални паркове и създаване на културни събития с образователен и патриотичен характер, представящи художествено слово пред ученици и студенти.

“Всяко изкуство, в което отдаваме нашия талант, трябва да служи на човека и на обществото, а не на нашето его” - споделя арх. Мирянов. И добавя: “Аз вярвам, че всички възможности, способности и таланти са ни дадени от Бог. Наш дълг е да работим с тях, да ги преумножаваме и да ги използваме за благоразвитието на нашето общество, да сме социално ангажирани и да правим живота на хората около нас по-добър, красив, здравословен и смислен. По този начин ние изпълняваме Божията воля.”

Арх. Мирянов добави, че е грешно движещата сила на добротворците да са аплодисментите и признанието. Затова призова да правим добро, без да търсим слава! Младият творец е категоричен, че усилията на фондация “Нашият дом е България” да се върне вярата в доброто в обществото ни ще продължат и в бъдеще!

В края на церемонията той изрецитира и няколко стиха от стихотворението  “Съзерцание” на Иван Вазов по повод 170-годишнината от неговото рождение.

По време на наградите бе проведена и първата конференция “Златните сърца говорят”.

Oрганизаторите на едни от най-успешните каузи споделиха опита си от кампаниите, които са организирали.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене