Влади Стоянов пее в София, след като стана Рицар на Верди

Прочутият български оперен певец Владимир Стоянов ще пее за първи път в България, след като в края на миналата година бе провъзгласен в Италия за “Рицар на Верди” и стана първият неиталианец, носител на този приз.

Той ще се изяви на сцената на Софийската опера и балет на 4 февруари, вторник, в коронната си роля - Риголето, от едноименната опера на Верди.

Роденият през 1969 г. в Перник Владимир Стоянов е смятан за един от най-големите изпълнители на тази знакова роля в света в момента. Когато миналия сезон пя в същата постановка в Софийската опера, дело на Пламен Карталов, публиката почти прекъсна спектакъла, ръкопляскайки в продължение на 6-7 минути след прочутата ария на Риголето във второ действие.

Диригент на спектакъла на 4 февруари ще е Жорж Димитров. Станислава Момекова ще се изяви в ролята на Джилда, а Даниел Дамянов - в ролята на херцога на Мантуа.

“Риголето” ще се играе и в края на същия месец - на 26 февруари, като за този спектакъл са поканени италианският тенор Паоло Лардизоне за херцога и румънският баритон Йонуц Паску за ролята на Риголето. Диригент на 26 февруари ще бъде Лучано ди Мартино.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?

Напишете дума/думи за търсене