Може ли да казвам “член” по телевизора, питал новият Слави Гого Лозанов

Николаос Цитиридис няма да има балет, но ще има помощничка. Показа очертанията  преди дни.

СНИМКИ: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Роден съм в Атина - люлката на демокрацията, сега живея в “Дружба” - гроба на демокрацията. Това накратко е животът на новия водещ на вечерното шоу на Би Ти Ви Николаос Цитиридис. Той сам се пошегува с биографията си при официалното си представяне преди три дни.

За това, че Би Ти Ви е намерила заместник на Слави Трифонов, се заговори още в края на миналата година. Истината е, че той репетира за водещ на вечерното шоу от няколко месеца. Преди това е част от сценарния екип. Но толкова естествено се справя с шегите и

стои съвсем уверено

и естествено

пред камерите,

че екипът е категоричен, че може да изнесе тежката задача да замести Слави Трифонов.

“Често питаха как ще се чувствам в стола на предишния водещ на вечерното шоу на Би Ти Ви. Столът е нов и се чувствам страхотно”, пошегува се Цитиридис. И добави с усмивка: “Зрителите са свикнали в този час дълги години да гледат един човек. Какво ще кажат те сега? Разгеле, беше време.”

От повече от месец по телевизията вървяха кратки клипчета, които подсказваха за новия водещ. От тях стана ясно едно - че няма да е висок 2 метра. Ръстът на Цитиридис е 1,80 м, а теглото му - 85 кг - идеални мерки според много жени. Той е роден на 1 февруари 1994 г., но през август 1999 г. семейството му идва да живее в София. “Когато бях 5-годишен, се преместихме от Атина в “Овча купел”, а това може да е много стресиращо за едно момче. Чудя се какво ще кажат моите приятели, като ме видят по телевизията - “А, гърчинът!” Когато бяхме малки, любимата ни игра беше “всички срещу гърчина”, продължи с шеговит тон Цитиридис.

Николаос изнася стотици шоута всяка година.
СНИМКА: “КОМЕДИ КЛУБ СОФИЯ”
Николаос изнася стотици шоута всяка година. СНИМКА: “КОМЕДИ КЛУБ СОФИЯ”

В действителност от години Николаос много обича да играе на телевизионни игри, а сега със същата страст се впуска в скуоша. И въобще не обича да губи.

В ученическите си

години свири като

барабанист в

рокбанда

Николаос е учил журналистика в СУ “Св. Климент Охридски”. Но започва да работи още преди да завърши - и по строежи, и като аниматор в детски парти клубове. По-сериозния си професионален опит трупа като радиоводещ, репортер в онлайн медии, сценарист, блогър, автор. Това му е и хобито - да пише винаги, когато намери малко свободно време.

Цитиридис решава да се пробва в аматьорското шоу в “Комеди Клуб София” през 2016 г. и веднага е забелязан от мениджъра на клуба Иван Кирков. Той предлага на Николаос да влезе в ускорената програма за подготовка на комедианти. Година и няколко месеца по-късно Цитиридис вече е професионален стендъп комедиант в клуба. Той винаги е подготвен - черпи вдъхновение от големите имена в световната комедия като Луис Си Кей и Еди Мърфи.

Миналата година Иван Кирков кани Николаос да стане “резидент” на “Комеди Клуб София”. Това е

най-високата титла в

стендъп комедията

в България,

която се дава за специални заслуги. Като резидент Цитиридис има почти 300 шоута само за 2019 г.

Главният изпълнителен директор на “Би Ти Ви медия груп” Флориан Скала гостува в студиото на Цитиридис.
Главният изпълнителен директор на “Би Ти Ви медия груп” Флориан Скала гостува в студиото на Цитиридис.

Успоредно с тях обаче той все по-усилено се подготвя и за новото си амплоа. Но едно е да казва шегите си в зала, било то и в зала 1 на НДК, а съвсем друго - те да бъдат гледани от стотици хиляди души, да бъдат излъчвани по телевизията и да се следят от СЕМ. Затова е и срещата му с бившия председател на регулатора Георги Лозанов. Цитиридис отива при него и го пита какви думи и жестове са допустими в ефир и заради кои може да си отнесе някоя глоба.

“Мога ли да казвам член?”, пита Цитиридис Лозанов. “Зависи какво мислите с него”, отговаря му медийният експерт. И след това бързо добавя: “Не го казвайте!”

При въпроса дали може да показва среден пръст, Лозанов шеговито отговаря: Ти май си се прицелил да ставаш генерален директор. Това могат да го правят само те.

“Вечерното шоу на Николаос Цитиридис”, което тръгва в понеделник в 22,30 ч, ще е в класическия жанр на вече утвърдения формат - с разговори с интересни и известни гости, скечове, музикални изпълнения на живо. В студиото ще свирят петима музиканти с ръководител Десислав Денчев. Има и една певица, но няма бенд. Но Цитиридис ще има красива помощничка, която все още не показва.

В личен план той има котка Карма, която много обича. Предпочита спокойните почивки по къмпинги вместо ваканциите в скъп и претъпкан курорт. Приятелите му от години го наричат Додо. 

В студиото ще пее вокалистката Цвети и ще свирят петима музиканти.
В студиото ще пее вокалистката Цвети и ще свирят петима музиканти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене